using BasicOrange.Extensions

Hoe lang blijft een melding op de Amivedi-website staan?

Een melding van een vermist huisdier blijft maximaal 3 jaar op de website van Amivedi staan. Standaard zoekt u op de Amivedi-website tussen de meldingen van de afgelopen 3 maanden. Wilt u oudere meldingen bekijken, pas dan de datum van het zoekprogramma aan.

Een melding van een gevonden huisdier blijft maximaal 1 jaar op de website van Amivedi staan. Deze periode is korter dan bij vermiste huisdieren, omdat gevonden huisdieren na een aantal weken vaak niet meer traceerbaar zijn. Hoewel een groot aantal van de gevonden huisdieren die op de website staan gelukkig met hun eigenaar herenigd zijn, wordt er door dierenambulances of dierenasiels niet altijd officieel vermeld dat een dier is opgehaald. Tevens mag een gevonden huisdier dat in een dierenasiel is ondergebracht na 14 dagen herplaatst worden. Daarnaast komen niet alle gevonden huisdieren terecht in een opvang. Een aantal dieren is alleen gesignaleerd op een bepaalde plaats; vaak hebben deze dieren hun huis weer terug gevonden of zijn verder getrokken.

Indien nodig kan een vrijwilliger van Amivedi wel verder terugkijken in het bestand. Neem hiervoor contact op met het meldpunt van de desbetreffende omgeving. 

Vermist dier aanmelden

Gevonden dier aanmelden