Pexels Anastasia Shuraeva 5126991 1024

Juni Chipmaand: Zorg voor je Huisdier

29-05-2024

Het chippen en registreren van je huisdier is belangrijk en soms zelfs verplicht. Elk jaar in juni wordt er extra aandacht besteed aan het belang hiervan. Maar waarom juist juni?

Dit is bewust gekozen omdat de vakantieperiode eraan komt. Tijdens deze periode worden de meeste huisdieren als vermist opgegeven, en hebben wij als Amivedi het behoorlijk druk.

Speciale chipacties
Veel dierenartspraktijken en asielen doen mee aan de Juni Chipmaand met speciale chipacties. Denk aan kortingen op het laten chippen van je huisdier. Op www.chipjedier.nl kun je zien welke praktijken meedoen en welke acties er zijn.

Konijn gezocht
Voor katten, konijnen en vogels is het chippen en registreren (nog) niet verplicht, maar wel aan te raden. Als je kat, konijn of vogel vermist raakt, is de kans groter dat je hem terugvindt door de chip.

Chipmaand
Dierenartsen adviseren om je huisdier voor de vakantieperiode te laten chippen en registreren. Is je huisdier al geregistreerd? Controleer dan op www.chipnummer.nl of het chipnummer en de registratie nog kloppen.

Samen zorgen we ervoor dat onze huisdieren veilig en snel weer thuis zijn!

 

Foto: pexels-anastasia-shuraeva-5126991