Wat houdt vrijwilligerswerk bij Amivedi in?

Amivedi houdt zich bezig met het registreren van vermiste en gevonden huisdieren.  Al onze vrijwilligers werken vanuit huis met de computer en telefoon.  Wij hebben landelijk 110 meldpunten en een uitgebreide website waarop mensen hun dieren laten registreren door onze vrijwilligers.  Wij hebben geen contact met de dieren zelf, maar meer met de eigenaren, vinders, asielen, ambulances e.d. 

Wij hebben vrijwilligers die op een vast dagdeel in de week vanuit huis de telefoontjes, die bij ons landelijk informatienummer binnenkomen beantwoorden. Mensen die hierheen bellen krijgen van deze vrijwilligers het telefoonnummer van het meldpunt waarnaar ze kunnen bellen om melding te maken van een vermist of gevonden dier. 

Daarnaast hebben we vrijwilligers die een meldpunt bemannen. Zij ontvangen de meldingen, geven de melders advies en zetten de vermiste of gevonden dieren op onze internetsite. Ook hebben zij contact met dierenasielen en dierenambulances.  Een meldpunt wordt door één vrijwilliger vanuit huis bemand, dus een meldpunt bent u 7 dagen in de week. Dit betekent natuurlijk niet dat u steeds thuis moet zijn, want tijdens uw afwezigheid kunnen mensen de voicemail inspreken, waarna u hen kunt terugbellen.

Ons vrijwilligerswerk is dus vooral administratief.  Wij worden niet betaald, maar krijgen uiteraard wel onze onkosten vergoed. 

Bekijk onze vacatures.

Meld je aan/meer informatieamipoes2

Koop onze AMI postzegel

AMIVEDI heeft zes zeer mooie officiële PostNL postzegels. Deze zijn getekend door Francien van Westering en Irina Garmashova. Voor een velletje van 10 stuks (Nederland) betaalt u €10,95. Hiervan gaat €1,00 als donatie naar AMIVEDI. 


Lees meer