Over Amivedi

Wat is Amivedi

Stichting Amivedi is een vrijwilligersorganisatie die zich sinds 1933 inzet voor vermiste en gevonden huisdieren in Nederland. Amivedi faciliteert de registratie van vermiste en gevonden huisdieren en is daarmee het landelijk meldpunt voor huisdiereigenaren.

Wat stichting Amivedi kenmerkt is dat, hoewel we een organisatie zijn die landelijk actief is, alle medewerkers -van steunpunt tot bestuur- geheel belangeloos meewerken aan onze stichting. We hebben dan ook geen kantoor; alle vrijwilligers werken vanuit huis.

Door de inzet van onze medewerkers en de kosteloze registratie via onze site worden jaarlijks ruim 43.000 huisdieren teruggevonden. Het resultaat: gelukkige huisdiereigenaren die hun hond, kat, vogel, knaagdier of ander huisdier weer mee naar huis kunnen nemen.

Naam
De naam van de stichting staat voor ‘AMor est Iustitia VErzorging van DIeren’. AMor est Iustitia’ is Latijn voor ‘liefde is gerechtigheid’. De toevoeging ‘VErzorging van ‘DIeren’ refereert aan de beginjaren van Amivedi waarbij de organisatie destijds voor de vermiste en gevonden huisdieren zorgde.

Logo
Het logo van Amivedi bestaande uit vier gestapelde dieren (een ezel, een hond, een kat en een haan) verwijst naar een verhaal van de gebroeders Grimm: de Bremer stadsmuzikanten. Een verhaal over vier ongewenste en van huis weggelopen huisdieren. Daarmee past het verhaal bij de bedrijfsvoering van Amivedi.

Werkwijze
Amivedi werkt vanuit ca. 110 meldpunten, verspreid over het hele land. Elk meldpunt ontvangt meldingen uit een bepaald gebied en elk meldpunt wordt gerund door één van de 140 vrijwilligers. Meldingen van vermiste of gevonden huisdieren die via de website van Amivedi, per mail of telefonisch worden doorgegeven komen bij het gekozen meldpunt terecht. U ontvangt direct na een online melding een bevestigingsmail met daarin het Amivedi meldingsnummer evenals de gegevens zoals u deze in de melding heeft doorgegeven. Uw melding wordt vervolgens gecontroleerd door één van onze vrijwilligers en indien nodig wordt er contact met u opgenomen voor aanvullende informatie. Is uw melding compleet, dan wordt deze binnen 24 uur op onze website geplaatst.

Amivedi zoekt net als u in ons bestand met vermiste en gevonden huisdieren. Tevens werkt Amivedi nauw samen met diverse instanties zoals dierenasiels, dierenartsen, dierenopvangcentra en dierenambulances. Vinden we uw vermiste of gevonden huisdier? Dan nemen we uiteraard zo snel mogelijk contact met u op. Amivedi haalt echter geen gevonden huisdieren op, vangt geen gevonden huisdieren op en bemiddelt niet bij de herplaatsing van huisdieren. Wat we wel doen is de registratie van uw vermiste of het gevonden huisdier zo gemakkelijk mogelijk maken door actief mee te denken en te zoeken.

Steunons

Steun ons

Stichting Amivedi is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor vermiste en gevonden huisdieren in Nederland d.m.v. de kosteloze registratie van deze dieren. We zijn het landelijk meldpunt voor huisdiereigenaren. Onze enthousiaste vrijwilligers werken nauw samen met politie, dierenartsen, dierenambulances en dierenasielen wat er voor zorgt dat vele huisdieren weer thuiskomen!

Wat kunt u doen? Steun ons, word donateur of vrijwilliger en deel uw verhaal! Alleen op die manier kunnen wij vermiste en gevonden huisdieren gratis blijven registreren en ervoor zorgen dat ze zo snel mogelijk weer veilig thuiskomen.

Steun ons