Jonge avonturier Pollux gered door speurwerk.

Pollux2

Pollux vond tijdens zijn onbedoelde en te vroege ontsnapping uit zijn nieuwe huis een oudere buurpoes en ze zijn goede vrienden geworden. Ze hadden samen een slim verstopplekje gevonden ergens in een tuin een straat verderop, maar Pollux was natuurlijk wel verdwaald, want hij mocht nog niet naar buiten en kent de omgeving niet.

Hij is wel heel tevreden over het gevaarlijke uitstapje. Een klein schrammetje onder zijn linker ooglid. Heeft veel geslapen daarna en nu regent het dus is buiten gelukkig iets minder interessant geworden.

Katten gaan op strategische plekjes liggen: rustig, overzichtelijk en beschut. Deze plekjes moet je een voor een in de buurt nakijken, vooral bij jonkies die nog niet reageren op bekende geluiden, zoals het rammelen van voerbakjes. En al zoekend steeds grotere cirkels rond de tuin maken en consequent doorgaan zonder een plekje over te slaan. Dat is een flinke klus maar dan vind je alle katten zeker. Buurt apps werken ook, want er zijn altijd wel kattenvrienden in de buurt en die weten direct welke kat nieuw is en wanneer en waar ze deze gespot hebben.