Landschildpad ontsnapt en is weer terug

pwad2q55_IMG_20230709_122407.jpg

Met veel plezier zijn wij in het bezit van vijf Griekse landschildpadden. Ooit samen met een schoolvriendje gekocht bij een speciale fokker/dierenarts in Maastricht, met bijhorend certificaat(235 kilometer enkele reis).

Bewust van het feit dat de Testudo Hermanni erg oud kan worden. Makkelijke dieren, die met de juiste huisvesting en voeding voor weinig overlast zorgen. Hoewel de dames en man niet goed zijn in klimmen hebben ze wel een ontsnappingstechniek. Op zijn kant weten ze zich door spleetjes te wurmen en/of wat weg te duwen voor meer ruimte.

Na ongeveer dertig dagen was het tijd om eens verder rond te kijken. Na een aantal dagen alle bosjes randen en perkjes uit te kammen in de straat begon de paniek toch een beetje toe te slaan. Hoe ver kan een landschildpad ongezien komen? Dat valt toch iedereen op? Inderdaad onze dame was al gevonden en ik was nog aan het zoeken.

Wij zijn reuzenschildpaddenblij dat ze weer gevonden is! Wij willen de mensen bedanken die haar hebben gevonden en er voor gezorgd hebben dat ze op het juiste adres terug kwam.

Bedankt Amivedi en voor de dagen opvang en verzorging. Hierbij kregen wij ook nog te tip om de schildpadden te chippen, wat wij ook absoluut gaan doen. Is deze ontsnappingspoging toch ergens goed voor geweest.