using BasicOrange.Extensions

Wat houdt vrijwilligerswerk bij Amivedi in?

Als vrijwilliger van Amivedi bemant of ondersteunt u één van onze meldpunten. Vanuit huis en met behulp van een (eigen) computer en telefoon registreert u vermiste en gevonden huisdieren. Hoewel u niet in contact komt met de dieren zelf, helpt u huisdiereigenaren en -vinders in de zoektocht naar vermiste en gevonden huisdieren. Daarbij maakt u gebruik van de Amivedi database. Ook werkt u samen met dierenasiels, dierenambulances en andere instanties. Uw rol hierbij is zowel adviserend als administratief. U controleert namelijk de meldingen die binnenkomen, plaatst ze op onze website en geeft tips aan de melders. Een meldpunt bent u  7 dagen per week, maar dit betekent niet dat u altijd bereikbaar hoeft te zijn. Bij afwezigheid kan een voicemail ingesproken worden waarna u de melder kunt terugbellen. We vragen u altijd binnen 24 uur te reageren.

Daarnaast zijn er vrijwilligers die een vast dagdeel per week vanuit huis telefoontjes beantwoorden die op het landelijke informatienummer binnenkomen. Dit nummer wordt gebeld wanneer melders op zoek zijn naar gegevens van een meldpunt.

Ook zoeken wij soms vrijwilligers voor andere ondersteunende taken of coördinatie- en bestuursfuncties. Klik hier voor vacatures bij Amivedi.

Vrijwilligers krijgen niet betaald voor hun werkzaamheden. Wel worden onkosten vergoed.