Nieuwe postzegels voor Amivedi

Webshop | Postzegels | Key tag | Opvouwbare tasjes | Kaarten | stickers | notitieboekjes


 

Amivedi heeft elf zeer mooie officiële PostNL-postzegels. Deze zijn getekend door Francien van Westering, bekend van 'Franciens katten', en Irina Garmashova. Zij werkten belangeloos mee aan deze actie. Onze nieuwe postzegel met het Amivedi-logo is vanaf nu ook te bestellen. 

Voor een velletje van 10 stuks van dezelfde afbeelding (Nederland) betaalt u €14,80. Hiervan gaat +/- €0,75 als donatie naar Amivedi.

Plak de postzegel op uw brieven en help zo de naamsbekendheid van Amivedi te vergroten en indirect vermiste en gevonden huisdieren weer veilig thuis te krijgen.

 

Open bestelformulier

 Vul het bestelformulier in, met in het veld "Bericht" uw bestelling met als tekst:

"Postzegel" + aantal + de NAAM van de postzegel van uw keuze.

U kunt meerdere regels ingeven als u meerdere soorten postzegels wilt bestellen.

Dus bijvoorbeeld:

Postzegel 1 x Miepje (= 10 stuks)
Postzegel 2 x Crabapple (= 20 stuks)

Vergeet vooral niet uw eigen gegevens (straat, huisnummer, postcode, woonplaats, e-mailadres en/of mobiele telefoonnummer) te vermelden! U ontvangt dan een Tikkie.  Na betaling van deze Tikkie krijgt u de zegels thuisgestuurd.

 

Amivedi 90 jaar!
Ami
Caspian
Lara
Miepje
Anno
Charlie
2-katten
Noortje
Tibbe
Russisch zwervertje
Beauty
Crabapple
Chef
Sjonnie
Henk

 

AMIVEDI 90 JAAR

Amivedi 90 jaar! 
Op 14 september bestaat Amivedi 90 jaar! Sinds 1933 zetten we ons in voor vermiste en gevonden huisdieren in Nederland. Dit laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan dus speciaal voor deze gelegenheid hebben we een postzegel laten maken.

DE FRANCIEN POSTZEGELCOLLECTIE

 

AMI
Francien over deze postzegel: "Dit is een schets van een jonge kater die in 2015 is gevonden en werd aangemeld bij Amivedi, de stichting die kwijtgeraakte huisdieren weer samen probeert te brengen met hun eigenaren. Omdat niemand deze kat als vermist opgaf is hij geadopteerd door een aardig stel mensen, die hem als dank Amivedi (roepnaam Ami) genoemd hebben. Stichting Amivedi heeft op haar beurt deze kat tot haar mascotte gemaakt. En ik op mijn beurt maakte een tekening van deze mascotte!" Wist u dat bij Amivedi elk jaar tussen de 65.000 – 70.000 vermiste en gevonden katten worden geregistreerd?

 

Caspian & Cleo 
De twee kittens waren 9 weken oud toen ik ze tekende. (Ze zijn van mijn buren.) De linker heet Caspian en de rechter is zijn zusje Cleo.  Ze komen uit een nest van zes. Het zijn Noorse Boskatten. (De nesten van raskatten beginnen altijd met een letter, in dit geval hebben dus alle kittens een naam met een C.) Ik vond dit tafereeltje zo mooi. Het is even een moment van stilte in het eindeloze spel van de kittens. Wist u dat de Noorse Boskat is gerelateerd aan de Noorse godin Freya en afkomstig uit het prachtige Noorwegen? Dit ras is onder de kattenrassen inmiddels al 500 jaar oud. In 1977 werd de Noorse Boskat officieel een kattenras verklaard.

 

Lara
De langharige Jack Russel is het hondje van mijn beste vriendin. Ze is ondertussen 10 jaar. Lara is altijd blij. Je kunt nooit somber blijven als je haar ziet, vind ik, ze straalt gewoon vrolijkheid en levenslust uit. Ik pas vaak op haar en dat is altijd feest. Wist u dat de Jack Russell een van de weinige hondenrassen is die vernoemd is naar de persoon die ze gefokt heeft?

 

Miepje
Miepje is als kitten in een tuin gevonden. Ze is een geweldige kat, echt mijn vriendinnetje. Miepje is heel lief naar de andere katten in huis. Ze is altijd schuw gebleven naar mensen, maar ze heeft mij haar vertrouwen gegeven en daar ben ik meer dan trots op! Wist u dat een kattenneus uniek is? Net zoals de lijntjes op de vingers van mensen een uniek patroon vormen, vormen de 'bolletjes' op het roze neusgedeelte van de kat eveneens een uniek patroon. Geen enkele kattenneus is hetzelfde.

 

Anno
Anno (labrador) was mijn eerste eigen hond en is 14 jaar lang mijn allerbeste vriend geweest. Je kunt op deze puppytekening al zien wat voor sterke persoonlijkheid hij zou krijgen. Hij had een opgewekt karakter en hij wou altijd wandelen, zwemmen en spelen. Hij liep het liefste met een (veel te grote) stok in zijn bek. Ook nog toen hij stokoud was. Ik heb heel veel dierbare herinneringen aan hem en mis hem nog steeds!”

 

Charlie
Charlie (Basset) komt regelmatig bij me logeren. De eerste keer was een drama, want ik wist toen nog niet dat je Bassets beter niet los kunt laten in het bos (of daar buiten). Dat deed ik wel en Charlie ging er vandoor. Ik heb uren naar hem gezocht. Uiteindelijk kwam hij een halve dag later uit zichzelf weer thuis. Ik had mijn lesje geleerd... Afgezien van dat is Charlie een super lieve en makkelijke hond en ben ik altijd blij als hij weer een paar dagen komt!

 

2-katten
Francien van Westering heeft prachtige tekeningen beschikbaar gesteld voor onze postzegels. Hiervoor willen we haar graag bedanken. Ook zijn haar tekeningen terug te vinden op bijvoorbeeld blikken, serviezen, hout, textiel en diverse hobbyartikelen, zoals borduurpakketten en 3D knipvellen. Met haar ragfijne kleurpotloodtechniek weet ze niet alleen het uiterlijk, maar ook het karakter van de katten die ze tekent trefzeker over te brengen.

 

Noortje
Francien van Westering heeft prachtige tekeningen beschikbaar gesteld voor onze postzegels. Hiervoor willen we haar graag bedanken. Ook zijn haar tekeningen terug te vinden op bijvoorbeeld blikken, serviezen, hout, textiel en diverse hobbyartikelen, zoals borduurpakketten en 3D knipvellen. Met haar ragfijne kleurpotloodtechniek weet ze niet alleen het uiterlijk, maar ook het karakter van de katten die ze tekent trefzeker over te brengen.

 

Tibbe
Francien van Westering heeft prachtige tekeningen beschikbaar gesteld voor onze postzegels. Hiervoor willen we haar graag bedanken. Ook zijn haar tekeningen terug te vinden op bijvoorbeeld blikken, serviezen, hout, textiel en diverse hobbyartikelen, zoals borduurpakketten en 3D knipvellen. Met haar ragfijne kleurpotloodtechniek weet ze niet alleen het uiterlijk, maar ook het karakter van de katten die ze tekent trefzeker over te brengen.

 

 

 

DE IRINA POSTZEGELCOLLECTIE

 

Russisch Zwervertje
Deze kat leefde tussen een groep zwerfkatten in St. Petersburg, Rusland. De lokale bevolking gaf de groep regelmatig eten en toen de foto werd genomen had hij net gegeten en was op een lekkere zonnige plek gaan liggen. Ik wilde hem in een weelderige omgeving afbeelden dus heb ik hem tussen een paar lekkere antieke kussens gelegd. Wist u dat er jaarlijks meer dan 100.000 afstands- en zwerfdieren in Nederland in het asiel terecht komen en dat het aantal zwerfkatten almaar blijft groeien?

 

Beauty
Deze tekening is gemaakt in opdracht van de trotse eigenaar van een Red Tabby White Point Ragdoll-kat genaamd Ulie Rousse (vertaling ‘De Doorn van de Roos). Ze is geboren op 27.07.2013 en woont in Frankrijk. Ze is heel aanhankelijk en gehecht aan haar eigenaresse. Ze houdt van kattenshows omdat ze heel trots is en graag bewonderd wordt. Wist u dat de Ragdoll na de Savannah-kat het grootste kattenras is? Heel speciaal is dat het ongeveer 3 jaar duurt voordat een kitten van dit ras volgroeid is.

 

Crabapple
Deze kat leeft tussen een groep zwerfkatten in Sint Petersburg en ik heb hem getekend om aandacht te vragen voor de vele zwerfkatten in Rusland. Russische mensen houden erg van dieren en de zwerfkatten worden dan ook gevoerd en verzorgd door de lokale bevolking, zodat zij kunnen overleven. Wist u dat gezegd wordt dat zwarte en zwarte-witte katten moeilijker een thuis vinden dan katten met andere kleuren? Sommige asiels melden dat katten met deze kleuren vaak langer op een baasje wachten.

 

Chef
Ik vind het altijd leuk om op verzoek ratten te tekenen, omdat het weinig voorkomt. Dit ratje, Chef, is altijd vrolijk. Al knarsend en ploppend (een teken van tevredenheid) rent zij dagelijks de hele kamer rond. Vaak komt zij op schoot liggen of zit ze uren op de schouder van haar vrouwtje.

 

Sjonnie
Dit ratje, Sjonnie genaamd, heb ik in opdracht getekend met een lekker hapje in haar handjes voor wat extra kleur. Sjonnie heeft een stugge vacht; ook bij ratten kan dit verschillen. Springend en klimmend ontdekt zij alle hoekjes en gaatjes in de kamer. Af en toe komt ze langs voor een aai.

 

Henk
Het was me een genoegen om deze vrolijke tekening te maken van een jonge rode kater die met zo veel nieuwsgierigheid en verwachtingen de wereld inkijkt. Henk is  een goed verzorgde en zeer geliefde kat. Ik heb hem getekend met de gedachte dat alle dieren net zo'n goed zo'n tehuis verdienen als dit mannetje.

 

 

Francien

Francien van Westering

Francien van Westering is geboren en getogen in Bloemendaal. Francien heeft gestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Na haar opleiding kreeg ze veel opdrachten voor diverse week- en maandbladen (Libelle, Margriet, Opzij.) Daarnaast maakte ze talloze boekomslagen voor diverse uitgevers. Ze schreef en tekende 14 jaar lang elke week in de Margriet de column ‘Franciens Katten’ over de belevenissen met haar eigen katten. Al meer dan 25 jaar verschijnen er diverse producten met haar tekeningen.  Franciens Kattenagenda staat al jaren in de top drie van meest verkochte agenda’s in Nederland.  In december 2016 is haar eigen webshop live gegaan. Wist u dat Francien niet alleen katten, maar ook honden tekent? Vanaf januari 2017 heeft zij een column in het blad Hart voor Dieren.  Voor meer informatie over Francien, kijk op:
(www.francienvanwestering.nl en www.facebook.com/FranciensKatten

IrinaGarmashova

Irina Garmashova-Cawton

Irina Garmashova-Cawton komt van oorsprong uit Sint-Petersburg, Rusland. Ze woont sinds 2000 samen met haar man, zoon en Ragdoll-kat in Engeland. Ze heeft gestudeerd aan de Academy of Baron Alexander von Stieglitz in Sint-Petersburg. Ze werkt met olieverf, waterverf en kleurenpotlood. Ze is een gepubliceerd kunstenaar en lid van de UK Coloured Pencil Society, waarbij zij elk jaar meedoet aan tentoonstellingen. Zij heeft verschillende prijzen gewonnen. Ze is ook lid van de The Society Of Feline Artists en neemt deel aan de jaarlijkse tentoonstelling in London in de Llewellyn Alexander Gallery, Waterloo, London. Signature lid van de volgende genootschappen: Society Of Feline Artists, Association of Animal Artists en The UK Colour Pencil Society. Voor meer informatie over Irina, kijk op: www.irinagarmashova.co.uk
en https://www.facebook.com/irinagarmashovafineart