AMIK screenshot animatie chippen

Is je huisdier al gechipt?

Het chippen van je huisdier is belangrijk, het verhoogt de kans dat je huisdier weer snel en gezond thuiskomt bij vermissing. Bekijk dit animatie filmpje en lees de handige tips van onze vrijwilligers.

In 2017 registreerde Stichting Amivedi 77.479 vermiste huisdieren, waarvan de meeste katten (60.817) en honden (8.707) betroffen. Van de katten was 56,6% gechipt. Voor honden was dit percentage 74,5%. Daardoor wordt het terugvinden van de eigenaar makkelijker.

Het chippen van uw huisdier is belangrijk, het verhoogt de kans dat uw huisdier weer snel en gezond thuiskomt bij vermissing. Onze vrijwilligers geven een aantal tips om vermissing te voorkomen of bij vermissing:

Laat uw dier chippen én meld een vermist huisdier altijd snel bij Amivedi. Hoe eerder gemeld, hoe groter de kans dat uw dier wordt teruggevonden.

Controleer op www.chipnummer.nl of de chip goed geregistreerd staat en of alle gegevens nog kloppen.

Laat ook controleren, liefst een half jaar na het inbrengen van de chip, of deze gemakkelijk wordt gevonden bij een eerste chipcontrole. Blijkt dat niet zo te zijn, laat dan een nieuwe chip inbrengen.

U bent zelf verantwoordelijk voor de registratie van de chip. Het is niet gebruikelijk dat uw dierenarts dat voor u doet.

Bent u verhuisd? Geef de wijzigingen dan zo spoedig mogelijk door.

Juni is bij uitstek chipmaand. Bij veel dierenartsen kunt u in deze maand voordelig uw huisdier laten chippen. Een derde van de jaarlijkse meldingen van vermissing wordt gedaan in de zomerperiode. Een gemiste kans dus als je huisdier vermist raakt en niet gechipt is!

Sinds april 2013 is het verplicht om honden (geboren na 1 april 2013 en honden uit het buitenland) te laten chippen. Voor katten en andere huisdieren is die verplichting er niet. Het chippen van honden is vooral verplicht gesteld om malafi de en illegale hondenhandel en hondenfokkerijen uit te bannen.

Identificatie en registratie biedt echter nog meer voordelen: U, als eigenaar, kunt snel getraceerd worden en het aantal vermiste dieren kan hiermee worden verminderd. 


Marijke Helwegen is AMIE van Stichting Amivedi

Ook Ambassadrice Marijke Helwegen is een echte dierenvriend en heeft kosteloos haar medewerking verleend aan een filmpje over chippen.

In de Pers

Telegraaf TV

Gooi en Eemlander, laat je huisdier chippen

- Weekblad Party 

www.notaris-online.nl

Dierendag2017

Steun ons

Stichting Amivedi is een vrijwilligers- organisatie die zich inzet voor vermiste en gevonden huisdieren in Nederland dmv de kosteloze registratie van deze dieren. We zijn het landelijk meldpunt voor huisdier eigenaren. Onze enthousiaste vrijwilligers werken nauw samen met politie, dierenartsen, dieren- ambulances en dierenasielen wat er voor zorgt dat vele huisdieren weer thuiskomen!

Wat kunt u doen? Steun ons, word donateur of vrijwilliger en deel uw verhaal! Alleen op die manier kunnen wij vermiste en gevonden huisdieren gratis blijven registreren en er voor zorgen dat ze zo snel mogelijk weer veilig thuiskomen.


Steun ons