Dierendag

Werelddierendag Ii

Op 4 oktober is het weer Werelddierendag. Op deze dag herdenkt men van oudsher vanuit de Katholieke Kerk het overlijden van Sint Franciscus, de heilige Fransiscus van Assisi (4 oktober 1226). Hij bekommerde zich om het lot van zwervers, armlastigen, planten en dieren. Volgens de legende kon hij met dieren praten. Zijn sterfdag werd tijdens een internationaal congres van verenigingen voor de bescherming van dieren in 1929 in Wenen uitgeroepen tot Werelddierendag. De eerste Dierendag was op 4 oktober 1930.

De meeste huisdieren worden op Dierendag extra vertroeteld door hun baasjes. Wat doe jij met Dierendag? Geef het door via onze Amivedi Facebookpagina. Baasjes van wie het huisdier al geruime tijd vermist wordt, worden op deze dag nog eens extra geconfronteerd met het verdriet over het gemis van hun huisdier en de onzekerheid over hun lot.

Dagelijks raken er honderden huisdieren vermist en dat zorgt voor veel leed bij eigenaren. Er worden ook veel dieren gevonden die in een dierenasiel, of soms gewond bij een dierenarts, op hun baasje zitten te wachten.

Amivedi Nederland is al sinds 1933 jaar landelijk actief en heeft als taak het registreren van vermiste en gevonden huisdieren in Nederland. Het doel is om deze huisdieren te herenigen met hun eigenaar. Door de inzet van Amivedi en de samenwerking met dierenasiels, dierenartsen en dierenambulances worden jaarlijks ruim 36.000 huisdieren herenigd met hun eigenaar.

Amivedi heeft 110 meldpunten, verspreid over het land en ruim 140 vrijwilligers. Alle meldingen van vermiste en gevonden huisdieren worden geplaatst onze website en de melders krijgen adviezen over wat ze verder kunnen doen om hun dier terug te vinden of om de eigenaar van een dier te traceren.

Het aanmelden van een vermist of gevonden huisdier bij Amivedi is kosteloos. Heeft u vragen over de wijze van melding van vermiste of gevonden huisdieren, of wilt u ook vrijwilliger of donateur worden van Amivedi, kijk dan op verder onze website.

Locatie: wereldwijd Website: Steun ons
Werelddierendag Ii

Steun ons

Stichting Amivedi is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor vermiste en gevonden huisdieren in Nederland d.m.v. de kosteloze registratie van deze dieren. We zijn het landelijk meldpunt voor huisdiereigenaren. Onze enthousiaste vrijwilligers werken nauw samen met politie, dierenartsen, dierenambulances en dierenasielen wat er voor zorgt dat vele huisdieren weer thuiskomen!

Wat kunt u doen? Steun ons, word donateur of vrijwilliger en deel uw verhaal! Alleen op die manier kunnen wij vermiste en gevonden huisdieren gratis blijven registreren en ervoor zorgen dat ze zo snel mogelijk weer veilig thuiskomen.