4 oktober is het weer dierendag!

Amivedi Dierendag Banner

Waarom Dierendag?

Tijdens een internationaal Dierenbeschermingscongres in 1929 in Wenen werd besloten de sterfdag van de heilige Franciscus van Assisi tot Werelddierendag uit te roepen (4 oktober 1226). Hij bekommerde zich om het lot van zwervers, armlastigen, planten én dieren. Hij was 1 van de eerste heiligen die in het openbaar zijn liefde voor de dieren uitsprak en ook vond dat mensen goed voor hun dieren moesten zorgen. Volgens de legende kon hij ook met dieren praten. De eerste Dierendag was op 4 oktober 1930.

Is dierendag alleen voor huisdieren?

Op deze dag is er extra aandacht voor dieren. Niet alleen huisdieren worden vertroeteld, ook voor wilde dieren is er meer aandacht.

Wat kun je doen met Dierendag?

  • Geef ze extra aandacht: langer op schoot?
  • Verwen je huisdier met wat lekkers!
  • Ga lekker spelen of geef ze een speeltje
  • Ga lekker wandelen met je hond
  • Geef je huisdier een schoonheidsbehandeling

Wat doe jij met Dierendag? Geef het door via onze Amivedi Facebookpagina.

Wat doet Amivedi voor huisdieren?

Baasjes van wie het huisdier al geruime tijd vermist wordt, worden op deze dag nog eens extra geconfronteerd met het verdriet over het gemis van hun huisdier en de onzekerheid over hun lot.

Dagelijks raken er honderden huisdieren vermist en dat zorgt voor veel leed bij eigenaren. Er worden ook veel dieren gevonden die in een dierenasiel, of soms gewond bij een dierenarts, op hun baasje zitten te wachten.

Amivedi Nederland is al sinds 1933 jaar landelijk actief en heeft als taak het registreren van vermiste en gevonden huisdieren in Nederland. Het doel is om deze huisdieren te herenigen met hun eigenaar. Door de inzet van Amivedi en de samenwerking met dierenasiels, dierenartsen en dierenambulances worden jaarlijks ruim 36.000 huisdieren herenigd met hun eigenaar.

Amivedi heeft 110 meldpunten, verspreid over het land en ruim 140 vrijwilligers. Alle meldingen van vermiste en gevonden huisdieren worden geplaatst onze website en de melders krijgen adviezen over wat ze verder kunnen doen om hun dier terug te vinden of om de eigenaar van een dier te traceren.

Het aanmelden van een vermist of gevonden huisdier bij Amivedi is kosteloos. Heeft u vragen over de wijze van melding van vermiste of gevonden huisdieren, of wilt u ook vrijwilliger of donateur worden van Amivedi, kijk dan op verder onze website.

Locatie: wereldwijd Website: Steun ons
600X400 Ami90jr

Steun ons

Stichting Amivedi is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor vermiste en gevonden huisdieren in Nederland d.m.v. de kosteloze registratie van deze dieren. We zijn het landelijk meldpunt voor huisdiereigenaren. Onze enthousiaste vrijwilligers werken nauw samen met politie, dierenartsen, dierenambulances en dierenasielen wat er voor zorgt dat vele huisdieren weer thuiskomen!

Wat kunt u doen? Steun ons, word donateur of vrijwilliger en deel uw verhaal! Alleen op die manier kunnen wij vermiste en gevonden huisdieren gratis blijven registreren en ervoor zorgen dat ze zo snel mogelijk weer veilig thuiskomen.

Steun ons