Pim is terug

Pim2065119a

Wij waren Pim vanaf donderdag 2 mei kwijt. hHj kwam 's middags laat niet thuis, ook niet na roepen op de vaste plekken waar hij buiten graag zit. Pim kan via het kattenluik zelf naar buiten en binnen. Heeft een vast ritme en dit week echt af.

We hebben op vrijdag melding gedaan op o.a. Amivedi en de tips ter harte genomen: rondlopen in de buurt en roepen. Heel veel roepen op allerlei tijden. Maar geen antwoord van Pim. We maakten flyers, hingen die op en deelden op sociaal media zijn vermissing.

Op zondagmorgen vond ik op mijn zoekronde een andere kat, duidelijk verdwaald en hongerig. Deze meegenomen en na een check van de dierenambulance bleek hij een chip te hebben en inderdaad vermist te zijn. Hij kon teruggebracht.

We zijn alle buren uiteraard langs geweest, vragen om te kijken in garages en schuurtjes. Het was immers mooi weer geweest de dag van zijn verdwijning.

Op maandagmorgen kwam het verlossende antwoord; de overbuurman belde aan en had een klein plasje in zijn huiskamer gevonden die ochtend. Hij dacht direct aan Pim, maar kon geen kat vinden in zijn huis. We zijn zelf meegegaan en vonden Pim verstopt in een kamer op de etage. Alleen op ons roepen durfde hij zijn schuilplek te verlaten. Pim was iets uitgedroogd en wat afgevallen, maar verder springlevend. Het gaat weer goed met hem.

Hemelsbreed was Pim dus die vier dagen heel dichtbij. Pim is schuchter en een schoolvoorbeeld van een kat die zich dus niet laat zien aan onbekenden als hij bang is. Ons advies: vraag aan je buren of je zelf binnen mag komen om te roepen en te zoeken!