Onze schat weer terug.

dgugmqj2_IMG_20230505_214330.jpg

We zijn bijna twee maanden geleden verhuisd naar een ander huis met een tuin. Vroeger woonden we in een appartement. Ons poesje was voor de eerste keer in een tuin en buiten. Zij was voor de tweede keer kwijt. Gelukkig is zijn nu zelf weer terug.

Pati was voor het eerst vorig jaar juni kwijt, toen we in een appartement woonden. Omdat zij niet buiten gewend was, werd zij door iemand, tussen de struiken verstopt, gevonden drie weken nadat zij vermist was. We denken dat zij uit het raam gevallen was. Daarom was zij de weg helemaal kwijt. We vonden haar op miraculeuze wijze terug. Via haar chip, posters, een Facebook-groep van vermiste/gevonden dieren van Haarlem en vrienden. Zo kregen we haar via de dierenopvang terug. 

In het nieuwe huis verkende zij angstig stap voor stap de tuin. Op 2 april 's avond kwam zij niet terug. We dachten dat ze weer kwijt was, omdat zij nog steeds niet helemaal buiten gewend was. We zetten haar kattenbak buiten, meldden bij Amivedi en checkten haar chipgegevens en maakten weer posters.

Vijf dagen later kwam ze om 01.30 's nacht terug, miauwde voor de tuindeur. Omdat zij waarschijnlijk elke nacht laat kwam, zagen we haar niet eerder. Als ik toen niet wakker was geweest, had ik haar weer niet gezien. Ze is haar stem kwijt (misschien door miauwen) en is veel afgevallen.