Bijna twaalf kilometer verder gevonden, dankzij alle vrijwilligers.

Odin2044266a

In de lockdown-winter van 2021 kwam ons zonnestraaltje Odin reuring brengen in huis.

Toen hij drie jaar later ineens spoorloos was, misten we hem verschrikkelijk. We hingen de hele wijk vol met de posters van Amivedi en volgden alle tips op om hem weer terug te vinden. Kattenbak buiten voor de geur, briefjes bij alle achterburen of ze in hun schuurtjes wilden kijken, om 05.00 uur 's ochtends in de stilte roepen met de zaklantaarn, maar nergens was hij te vinden.

We hielden moed en hingen nóg meer briefjes op, nu vooral bij schoolpleinen, glasbakken en drukke wandelroutes. Op de sociale media hielden we het natuurlijk ook levend.

Maar na een maand begonnen we te wanhopen of we hem ooit wel terug zouden zien. Tot we, exact een maand later, net aan tafel gingen en de telefoon ging. "Met chipcontrole Hengelo." Alle ogen en monden vielen open, en na "ik heb goed nieuws voor u" sprongen we juichend op. Odin was terecht!

Hij was komen aanlopen bij een huis in het buitengebied van Hengelo, kilometers verder dan we bij onze zoektocht ooit hadden kunnen bedenken. De foto die de meldster naar de dierenambulance stuurde leek exact op de Amivedi-poster, dus zij hadden direct een aanwijzing. De chip-data deed de rest.

We lieten ons eten staan en sprongen in de auto. Op het erf stonden de stralende vrijwilligers van de chip-controle samen met de meldster op ons te wachten, en mijn kinderen snelden op Odin af. Wat fantastisch om hem weer mee naar huis te nemen!

Hij was een derde van zijn gewicht kwijt en had wat plekjes en teken in zijn vacht, dus hij heeft beslist een heel avontuur beleefd. Thuis ging hij direct weer op zoek naar zijn vaste plekjes, en wil hij nu heel veel op schoot bijslapen. Wat een rijkdom, ons lieve katertje weer op schoot!

Heel veel dank aan de geweldige vrijwilligers van Amivedi, de chipcontroleurs, dierenambulance, de meldster, en iedereen die ons heeft gesteund en geholpen.