Dotje thuis.

4h8o7i4u_image.jpg

Tijdens onze vakantie ging Dotje aan de wandel. Toen we thuiskwamen was ze al twee dagen niet thuis geweest, ondanks de goede zorgen van onze huissitter. Drie dagen later was ze nog niet thuis.

We wonen landelijk, dus er zijn honden, dassen, vossen en soms zelfs een wolf in de omgeving. En we wonen aan een drukke N-weg, dus ook dat gaf veel zorgen.

Amivedi hielp met goede tips, verspreiding van het bericht in verschillende Facebookgroepen en met het maken van een poster en flyers. De melding is door veel mensen gedeeld. Uiteindelijk leidde de flyer bij ons tot een zichtmelding. We hebben veel rondjes gelopen en geroepen in die omgeving, dat heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat ze ons geurspoor kon volgen.

Tip 1 : Ga zoeken nadat het donker is, als het rustiger is. Blijf de naam roepen. Neem brokjes mee in je jaszak om de route naar huis te markeren. Houd er rekening mee dat de kat zich vaak binnen een straal van 1 kilometer van je woning bevindt. Onze kat liet zich niet zien tijdens het zoeken gisteravond, maar kwam wel tegelijk met mij thuis. Ze was me waarschijnlijk onzichtbaar gevolgd (en ik keek echt goed om me heen).

Tip 2 : Veel mensen checken Amivedi niet en/of hebben geen sociale media. Ga dus óók flyeren en posters ophangen, bel aan bij buren, gebruik buurtapps en NextDoor, hang posters in de supermarkt, bij de bushalte en bij stoplichten.

Tip 3 - Ga vragen bij plekken waar mensen zijn die veel buiten zijn (campings, moestuinverenigingen, bejaardentehuizen, dagopvang, scouting, AZC, kinderdagverblijf). Als je kat mensen gewend is, is de kans groot dat hij/zij zich op dat soort plekken laat zien. Onze Dot bleek onbekend bij alle bewoners van woningen in de richting van het AZC, maar toen we daar toch gingen vragen hadden de AZC-bewoners haar wel gezien! We hadden die kant van de wijk al bijna uitgesloten omdat ze niet gesignaleerd was in de omgeving. Hun signalement maakte dat we in de juiste omgeving gingen roepen.

Tip 4 - Zet de chip op vermist bij de NDG en zorg dat ze het juiste telefoonnummer hebben. Als je kat wordt gevonden checkt de dierenambulance altijd de chip.

Tip 5 - check de “gevonden dieren” van Amivedi, landelijk en in je regio.

Veel sterkte! Houd moed!