Jannus is weer thuis.

Jannes1989178b

Jannus zou bij mij logeren omdat zijn baasjes die in een dorp zeven kilometer verderop wonen op vakantie gingen. De eerste nacht meteen ontsnapte hij uit het doucheraampje op de eerste verdieping. Geen moment bij stil gestaan dat hij daar door heen zou kunnen.

De hele week iedere dag in de buurt gezocht. Gisteren besloot ik om te wachten tot het donker was. Tot mijn verbazing zag ik hem nog geen vijfentwintig meter van mijn huis. Ik had brokjes bij me en de reismand meegenomen. Jannus was gelukkig niet bang, kwam naar me toe en ik kon hem zo oppakken en meenemen naar huis.

Jannus is acht nachten weggeweest. Ik was al die dagen meerdere keren langs de plek gelopen waar ik hem gevonden had zonder hem te zien en na acht dagen liep hij er opeens wel. Daarom zou ik willen zeggen, geef het zoeken niet op. Zie je overdag niks probeer het dan in de avond wanneer het rustig is op straat.

We zijn heel blij en opgelucht dat Jannus gezond en wel weer met zijn baasjes is herenigd.