Buddy na tien dagen terug.

Bbuddy2

Woensdag 18 januari, na tien dagen, besloot ik de Amivedi te bellen, om te checken of ze me kunnen bereiken inzake buddy en of ik verder nog wat moet doen. Alles gecheckt met de medewerker van Amivedi en ineens zegt ze: "Oh ik zie een melding; er is een zwart-witte kat gevonden op de Lopikerweg-oost. Maar ik weet nog niet hoe en wat, ik moet de Dierenambulance nog spreken en waar die dan heen gaat, dus ik bel je terug."

Nou ja ik denk, ik bel zelf ook de Dierenambulance. Uiteindelijk Kees gesproken en hij zei dat hij bijna op locatie was en mij zou bellen. Hij belde terug en hij vroeg; heeft Buddy een vlooienband? Nee dat heeft hij niet. Nee dan denk ik niet dat dit Buddy is, want deze is ook niet gechipt. Nou super lief dat die meneer even belde om te vertellen hoe en wat. Dus opgelucht dat het Buddy niet was, want dat poezenbeestje was helaas dood.

Dus ik zeg tegen mijn partner, ik ga nog even lopen en dan ga ik weer roepen, niet opgeven. En ineens belt mijn partner onder het lopen, buddy is hier, kom gauw, hij is helemaal aan het mauwen enzo. Nou echt ongelofelijk, maar zo blij! Ineens is hij er. We zijn gelijk naar de dierenarts gegaan, want hij liep wat raar, maar de dierenarts denkt dat hij vastgezeten heeft. Geen koorts, maar wel wat verzwakt, 1,2 kilo afgevallen. Dus even huisarrest.

Ook de medewerker van Amivedi belde mij nog terug, op het moment dat ik bij de dierenarts was, om te vertellen dat het niet Buddy was. Ik vertelde haar het goede nieuws. Eind goed al goed en ik wil hierbij nog even de medewerkers van Amivedi en de Dierenambulance IJsselstein hartelijk bedanken voor alle hulp en adviezen.

Daarnaast voor alle katteneigenaren die hun beestjes kwijt zijn; geef niet op! Blijf zoeken en roepen, vooral in de vroege morgen, in de schemering en in de avond. Zorg dat de kat altijd het huis in kan en zet eten klaar. Vraag rond in de buurt en vraag of mensen hun schuur of tuinhuis checken. Zet een oproep in de buurtapp en op Facebook. Maak posters via Amivedi en hang deze op. Alles helpt om onze kleine vriendjes weer naar huis te laten komen.