Basil a vijf weken terecht

Basil2

Basil (Uit te spreken als Bezzil) was toe aan vakantie en is aan het begin van de zomervakantie de hort opgegaan. Vermoedelijk is hij van iets geschrokken en is hij heel hard gaan rennen. Zo hard dat hij zijn huisje niet meer kon vinden.

Niet zo gek ook, want na vijf weken is hij 2,5 km van huis gevonden. De vinders hoorden een kat heel hard miauwen en herkenden Basil van de foto’s die gedeeld waren op Facebook en Amivedi. Deze berichten zijn gelukkig ook heel vaak gedeeld en ik heb het vaak opnieuw gepost, waardoor het meer dan 100 x was gedeeld.

Na de melding ben ik hem gelijk gaan ophalen en heb ontzettend veel kopjes, knuffels en liefde mogen ontvangen. Hij had mij ontzettend gemist en wij (zijn vriendinnetje en ik) hem. Bij thuiskomst heeft hij lekker gegeten/gedronken en is veel gaan bijslapen.

Direct de volgend ochtend naar de dierenarts gegaan. Die was tevreden en maakte zich niet ongerust, dus ik kon met een gezonde kat naar huis.

Basil is in ieder geval weer blij om weer thuis te zijn en blijft voorlopig graag bij mij in de buurt. Hij zoekt mij ook op als ik me verplaats in het huis en gaat daar verder slapen.

Ik wil nog een groot compliment geven aan Gerrie. Zij was bereid om mij nog heel laat op de avond te bellen en mailen met foto dat ze Basil herkende van de foto’s. Natuurlijk ook de vinders die bereid waren om in de nacht mij te herenigen met mijn kat.