Loki is weer thuis.

Loki2

Onze lieve binnenkat Loki was zondagnacht ontsnapt uit huis. Hoe precies weten we nog steeds niet, maar weg was hij zeker.

Dagenlang hebben we dag en nacht gezocht, geroepen, posters opgehangen, berichten over zijn vermissing op sociale media gedeeld en natuurlijk heb ik hem meteen aangemeld bij Amivedi toen we erachter kwamen dat hij niet meer thuis was. Gelukkig is hij wel gechipt ondanks dat het een binnen-kat is. Ik heb ook dagenlang alle nieuw aangemelde gevonden katten op de site bekeken, maar er was geen spoor van Loki te bekennen.

Wat maakten we ons zorgen. We konden er bijna niet van slapen. Wat zou er toch gebeurd zijn? Is hij verdwaald?

Op donderdagmiddag deed ik weer een zoekrondje door de buurt. Ik mocht toen bij de buren in de tuin kijken en tijdens het roepen van zijn naam hoorden we opeens vaag ergens een kat miauwen. Wat bleek, hij zat verstopt in de hele smalle ruimte tussen het huis van onze directe buren en het huis daarnaast. Een ruimte die vrijwel is afgesloten door bakstenen, alleen aan de onderkant was een klein gat. Met wat tonijn hem ik hem er aan de voorkant van het huis uitgelokt. Wat een opluchting!

Hij had erge honger en heeft meteen twee blikjes tonijn opgegeten en hij was ook heel blij om ons weer te zien. Meteen kwam hij naast me zitten op de bank en begon hij hard te spinnen. We hebben hem dan niet teruggevonden via Amivedi, maar deze vermissing heeft me wel doen inzien hoe belangrijk het werk van Amivedi is. Wat kun je toch veel van zo'n dier houden en wat doet het toch zeer als hij vermist blijkt te zijn.

Ik hoop dat er nog heel veel huisdieren via Amivedi weer herenigd kunnen worden met hun baasjes!