Freddie terug na elf dagen.

Freddie2

Ineens komt je kat niet meer thuis. Graag buiten, maar geen wegloper.

We hadden de week ervoor een vos op bezoek. Zou hij daarvan geschrokken zijn? Dan rent ie toch gewoon weg? Aangereden? Nee, hij let altijd heel goed op en zoekt de grote weg nooit op. Het was mistig die avond. Zou hij verdwaald zijn in de mist? Misschien bij iemand ingeslopen? Of zou iemand hem hebben meegenomen? Je haalt je alles in je hoofd.

Elke dag zoeken. Uiteindelijk zelfs tegen beter weten in. Een appje in de buurtapp: we wonen in een buitengebied. Zit hij bij iemand in de schuur? Bericht naar Amivedi, delen op Facebook en allerlei 'huisdier vermist-pagina's'.

Elke dag thuiskomen en denken: vandaag zit hij voor de deur! En telkens weer teleurstelling. Net als je denkt het echt te moeten afsluiten (wat echt niet lukt), word je ineens gebeld door een buurtgenoot: de kat was gezien in de schuur. Ik durfde het niet te geloven. Meteen ernaartoe en jawel, daar zat hij in een cel ver weggekropen onder de kratten. Volledig gestresst, maar kwam meteen toen hij mijn stem hoorde.

Het arme beest zal mij de afgelopen dagen meerdere keren gehoord hebben, terwijl ik hem liep te roepen. Ik hoorde hem echter niet achter de stenen muur. Zo blij dat hij weer bij ons terug is!