Twix is terug.

Twix2

Precies twee maanden na zijn ontsnapping is onze lieve schuwe binnenkat Twix weer terug! Dankzij de posters van Amivedi en oplettende voorbijgangers is hij gevonden.

Dagelijks zoeken, zowel in de ochtend, avond als nacht. Flyers laten maken en uitgedeeld en de omgeving  volgehangen met posters van Amivedi. De ene zoektocht vol goede moed, de andere met tranen in de ogen van verdriet en hopeloosheid. We hebben op onze zoektocht veel katten gezien die op Twix leken.

Dankzij de goede hulp van Amivedi en dierenambulance Noord Oost Brabant konden we zelfs een andere vermiste kat bij zijn eigenaar terugbrengen. Wat een prachtig moment was dat, maar ook zo bittersweet. Wat verlangde ik naar dat moment. Zou het ooit komen?

Zelf was ik hoogzwanger en ik merkte dat het hierdoor steeds moeilijker werd om te zoeken. Ik voelde me zo schuldig. Alsof ik hem in de steek liet. Op vrijdag is mijn kindje geboren. De dag erna, op zaterdagavond werd ik gebeld: "We zien Twix, we weten zeker dat het hem is". Dat bericht had ik al zo vaak gehoord dat het me eigenlijk niet eens meer iets deed. Totdat ik een foto doorgestuurd kreeg. Dat leek inderdaad wel heel erg op Twix! Mijn hart versprong en ik begon te huilen. Het zal toch niet? Jawel dus! Op een kilometer afstand van ons huis. In een natuurgebiedje. Daar waar ik dagelijks langs liep met voer en het roepen van zijn naam, maar hem nooit vond.

Hij was zelfs nog redelijk gezond. Wel iets afgevallen en had vier teken, maar op de een of andere manier heeft onze bange schuwe binnenkat zich prima staande gehouden in de buitenlucht. Wij zijn zo onwijs trots op hem en bovenal zo ongelofelijk gelukkig dat wij hem weer mochten terugvinden.

Twee extreme geluksmomenten in nog geen 24 uur tijd. Wij voelen ons enorm gezegend en hopen van harte dat elke vermiste diereneigenaar dit moment ook snel mag ervaren. Wij zijn enorm dankbaar voor alle hulp die Amivedi heeft geboden. Dat gaat verder dan alleen een advertentie online plaatsen en een poster kunnen maken. Amivedi geeft eigenaren hoop en steun door het zien van de gevonden dierenadvertenties en lezen van verhalen als deze.