Fix weer thuis na 9 maanden.

30vfojfs_E432B711-F46A-42FE-9E08-0FAE76C4B3E6.jpeg

Begin november 2020 kwam onze Fix niet meer thuis.

Wat volgde waren lange dagen gevuld met zoeken, buurtbewoners aanklampen, online zoeken etc. Maar zonder enig succes. Op 2 juli werd ik via Facebook benaderd door iemand die dacht dat hij Fix had gezien bij zijn werk. Al 3 dagen kwam een rode kater met 3 pootjes daar, luid mauwend.

Ze gaven hem wat eten en aandacht, maar elke keer vertrok de kat weer. Eenmaal gevangen en in afwachting van de dierenambulance om te checken of hij gechipt was, gooide de kat roet in het eten door te ontsnappen. De vinder besloot het over een andere boeg te gooien en heeft een avond lang internet afgestruind op zoek naar een melding van vermiste kater die paste bij de kat die hij had gezien.

En op pagina 16 stond mijn advertentie van november 2020! Wat een held dat hij zoveel moeite deed! Toen we eenmaal vrijdags contact met elkaar hadden, ging alles in een stroomversnelling: net als de vorige dagen kwam de kat rond 10 uur aanlopen voor een hapje eten.

Ze wisten hem te vangen en belden mij meteen. Om 11.15 uur was ik weer thuis, met onze verloren kat! Behalve flink gewichtsverlies (-3,5kg) oogt hij in orde. Hij loopt door het huis alsof hij niet is weggeweest. Elke keer als ik hem door het huis zie struinen, moet ik mezelf even knijpen: het lijkt nog zo onwerkelijk!

Hulde en een diepe buiging voor de mannen die onze kat aandacht gaven en zoveel moeite hebben gedaan om z’n huis te vinden. Hulde aan onze kat die ondanks een heel strenge winter en alle ontberingen vol heeft gehouden en precies bij de juiste mensen wist aan te kloppen voor hulp.