Karel is terecht.

i2wmc27k_kareltje.jpg

Op 20 april 2021 verdween onze rode kater uit onze tuin, via een opening in de schutting die we niet eerder gezien hadden.

Al 7 jaar lang was onze tuin genoeg voor Karel, deze dag zag hij zijn kans schoon. Ik wist dat hij bang zou zijn en niet de wijde wereld in zou trekken en was bang dat hem iets zou overkomen. Ik heb hem gelijk aangemeld bij Amivedi, de NDG waar zijn chip geregistreerd is, Katvinder, Dierenbescherming, op Facebook en Instagram gezet.

Ook direct flyers laten maken om te verspreiden. Uiteraard gelijk gestart met zoeken, maar de eerste dag ging dat zo ongeorganiseerd dat ik 's avonds in het donker wanhopig websites afspeurde hoe dan wel.

Vanaf de volgende dag gingen we in de avond op zoek en in de ochtend, speurden bosjes af, vroegen mensen om hun garages te doorzoeken, spraken met buurtbewoners, niemand had hem gezien. Totale paniek toen het ook nog koud werd en ging vriezen. Ook mijn zoon en schoondochter gingen op pad.

Zo ook dag 5, toen ik er al bijna van overtuigd was dat we hem niet zouden vinden. Ik had net nieuwe flyers laten maken toen ik bij thuiskomst mijn zoon en schoondochter aantrof. Schoondochter ging nog even op haar knieën bij een bosje verderop, 6 huizen verder. Ik was binnen en werd gebeld door mijn zoon dat ik moest komen, omdat ze Karel in de bosjes zagen. In mijn haast vergat ik zijn brokjes en heb die nog weer snel opgehaald. Diep in de struiken zat hij te miauwen!

Pas toen ik met de brokjes rammelde, kwam hij tevoorschijn en kon mijn schoondochter hem pakken. Zo'n raar idee dat hij de hele tijd zo dichtbij zat en ons meermalen moet hebben gehoord. En dan zo bang zijn dat hij niet durfde te komen. Afschuwelijk. Mocht je binnenkat vermist raken, ga alsjeblieft dicht in de buurt direct zoeken, hij gaat echt niet ver. Onze Karel heeft waarschijnlijk 5 dagen in dat bosje gezeten.

Erg vermagerd, uitgehongerd en hij liep moeilijk. Het is nu een dag later en hij loopt al beter en sneller.