Snoet.

Snoet2

Dinsdagmiddag 23 maart j.l. was Snoet opeens weg.

Als ze niet komt eten, kan ik me zorgen maken want dat klopt niet. Ik heb onmiddellijk een bericht op Facebook geplaatst. De Facebook buurtpagina heeft dit op mijn verzoek gedeeld: het bericht is binnen een dag 54 keer door buurtbewoners gedeeld.

Ook heb ik direct een melding gemaakt bij Amivedi, omdat Snoet ook buiten de buurt kan zijn beland. Ik vind het dan heel geruststellend om te weten dat meldingen van elders kunnen komen! Verder ben ik briefjes gaan verspreiden in de directe omgeving met het verzoek aan buren om naar Snoet uit te kijken, te checken of ze niet per ongeluk opgesloten was in een schuurtje of een dakraam was binnengeglipt.

En op rustige momenten, vooral 's nachts door de buurt lopen roepen. Gisteravond laat bij terugkomst van weer een vruchteloze ronde door de buurt hoorde ik haar voor het eerst zacht mauwen: in het schuurtje van een achterbuurvrouw, op tien passen van huis. De buurvrouw was niet thuis, maar ik kon het poesje toch bevrijden.

Ze heeft ongeveer 36 uur opgesloten gezeten. Maar wat een opluchting. Met dank voor het vangnet dat Amivedi biedt en aan de vrijwilligers die direct reageren, ik ga de organisatie financieel steunen, u ook?