Moeps.

Moeps2

Na acht dagen in onzekerheid is onze geliefde Moeps weer thuis!

Wij zijn verhuisd van de wijk Nieuwland naar Hoogland. Daar hebben we onze twee katten vier weken binnen gehouden en hebben we een kattenluik met chip. Vooral Moeps gaat graag naar buiten en dat ging prima tot hij 28-01 in de ochtend niet thuis was.

De volgende dag heb ik hem al als vermist opgegeven dit ivm met de verhuizing anders had ik het misschien iets langer aangekeken. Ik ben opgegroeid met katten en ze kunnen best wel eens langer weg blijven maar komen wel weer opdagen, maar nu in een nieuwe omgeving en met de drukke Bunschoterstraat was ik er niet gerust op.

Dat we ook geen melding kregen van een aanrijding stelde me wel iets gerust. Ik heb thuis alle buren ingelicht, mijn oude buurt ingelicht, posters bij dierenarts zowel in Nieuwland als in Hoogland. Na vier dagen kregen we via Amivedi een melding dat hij s' avonds gezien was in de wijk Schothorst.

Hij kwam naar de deur bij het uitgeleide doen van een bezoeker, was aanhankelijk en de bewoner, reageerde attent en zette hem op de foto en plaatste dat in de buurtapp maar niemand miste een kat. Toen heeft hij Amivedi gecheckt en herkende Moeps aan de tekening van zijn koppie en heeft een zichtmelding doorgegeven.

Hij is daarna niet meer gezien maar wij zijn gaan zoeken, op verschillende tijdstippen en poster bij de vlakbij gelegen supermarkt en dierenarts praktijk geplaatst. Niets!! Het is beter om een kat op een rustig tijdstip te gaan zoeken maar de avondklok maakt het er niet gemakkelijk op.

Ik sta altijd vroeg op en ben zelfs om 6 uur op de fiets gestapt en heb daar 1.5 uur rondgereden, maar geen Moeps gezien.. Aan de ene kant was ik zeer blij met het teken van leven van de melding, aan de andere kant maakte het me ook ongeruster, hij kan wel weer ik weet niet waar naar toe zijn, met alle gevaren van dien! We zijn vandaag ook niet meer op zoek gegaan in Schothorst, we hadden het gevoel dat hij daar niet meer was.

Vanavond 04-02 werden we gebeld door de dierenambulance. Hij was in Hoogland, niet heel ver van huis! met mensen meegelopen die vuilnis buiten zette, liep zo mee naar binnen, at twee blikjes kat voer op - zij hebben zelf ook een kat - ging op bed! liggen en viel in slaap.

Zij hebben de dierenambulance gebeld, zij kwamen voor chip lezing en toen was het snel gebeurd! Wij zijn erg blij met het attent reageren van de mensen die in contact kwamen met Moeps!

En een chip registratie is ZO belangrijk. Hij ligt nu heerlijk te slapen, volkomen ontspannen. Wij gezin van 4 zijn dol gelukkig! Ze maken deel uit van het gezin, en het is een groot gemis als ze vermist zijn. Katten zijn overlevers, dat zie je maar weer, maar er kan zo veel gebeuren.

Maar onze rode kanjer is weer thuis, eind goed, al goed, heerlijk!