Mickey is weer thuis.

f8cl51rp_20210201_160143.jpg

Op 27 november verdween onze Mickey spoorloos.

De hele wijk hebben we uitgekamd, het dorp, rondjes gelopen door aangrenzende wijken, nergens was hij te vinden. Ik meldde hem op elke denkbare website en facebookgroep aan als vermist en speurde iedere dag om te kijken of hij misschien ergens voorbij kwam. Wel kreeg ik veel reacties en werd er regelmatig contact opgenomen door mensen die hem dachten te hebben gevonden.

Maar helaas bleken deze katten niet onze Mickey te zijn. Na negen lange weken, kreeg ik afgelopen zondagochtend een berichtje via Facebook van Sandra. Er was een kat aan komen lopen bij haar op stal, zo’n kleine 500 meter bij ons huis vandaan. Omdat hij er zo goed uit zag, ging ze er vanuit dat hij uit de buurt kwam en heeft ze hem weer losgelaten.

Ze had voor de zekerheid wel een foto van hem gemaakt en na wat speurwerk op facebook kwam ze mijn bericht over Mickey tegen. En op de foto die ze me stuurde, herkende ik hem meteen! We hebben de hele dag rondjes door Roomburgh gedaan, geroepen en gezocht, maar Mickey liet zich niet zien.

Wel hadden we goede hoop en ik plaatste een berichtje op de facebook groep voor vermiste dieren in regio Leiden of mensen in Roomburgh naar hem uit wilde kijken. En toen zag ik, om half negen ‘s avonds, ineens een berichtje op een andere facebook groep, of iemand rond de Castellum flat in Leiderdorp een rode kat kwijt was.

Ik kon op de foto’s niet helemaal goed zien of het Mickey was, maar dit was zo dicht bij de stal waar hij de avond ervoor was, dat het geen toeval kon zijn! We zijn meteen in de auto gesprongen, en Manuela heeft de kat voor ons vastgehouden.

En toen we aankwamen zagen we meteen dat het onze Mickey was! Dolblij waren we en hij is zelf ook heel blij om weer thuis te zijn. Hij is heerlijk aan het bijkomen en is enorm knuffelig. Ook zijn zusje Minnie is heel blij dat hij er weer is en kroop ‘s avonds meteen tegen hem aan om weer lekker samen te slapen!