Angst en honger

04_Russisch_Zwervertje

Twee weken geleden ontsnapte ons ukkie uit het raam. Ze raakte de weg kwijt en heeft zo twee weken in het wild geleefd. Jaxi is een poes met rugzak. Toen ze geboren werd, werd ze snel gescheiden van haar paps en mams. Daar bovenop werd ze slecht behandeld, geslagen en wie weet wat nog meer. Niet lang daarna raakte zij zwanger van drie kleintjes. Ze werd gedumpt in een bos in België. Helaas hebben de baby's het niet gehaald, doordat haar lichaam te klein was om de kittens te baren.

Toen Jaxi bij ons kwam op 24 oktober 2021 was ze heel erg bang voor ons. Het ging steeds beter tot die ene dag. Het wc-raam stond open en ze liep rustig richting de wc. We merkten dat ze niet terugkwam en jawel, de grootste angst was waar, ze was ontsnapt. Twee weken keihard gezocht, anderen hadden het opgegeven, maar ik bleef zoeken, ik wist dat ze ergens moest zijn. Toen besloten we een vangkooi neer te zetten, aangezien ze gesignaleerd was. Later de kooi verplaatst naar een kennis, die haar had gevoerd om Jaxi bij haar te houden en na een nachtje was ze terug. Ze is niet bang voor ons en komt kroelen. Je merkt dat ze ons en ginger (rooie poes) heeft gemist. En wij haar ook, maar ze is terug!