Petitie

Uit uitgebreid intern onderzoek onder de Amivedi vrijwilligers in 2018 is gebleken dat er grote verschillen bestaan tussen de manier waarop instanties omgaan met gevonden overleden huisdieren en het melden hiervan.

Diverse instanties in verschillende gemeenten verstrekken deze informatie periodiek, waardoor er goede samenwerking met Amivedi en/of de dierenambulances is. Echter verstrekt de meerderheid geen enkele informatie over gevonden overleden huisdieren. Zie het overzicht. Hierdoor is het niet mogelijk om gevonden overleden dieren te matchen met onze database met vermiste dieren. 

Een van de speerpunten in ons beleid is dat wij het chippen van huisdieren willen bevorderen, omdat dit de kans op hereniging van een vermist of gevonden dier met de eigenaar aanzienlijk vergroot. Helaas ontvangen wij regelmatig meldingen van eigenaren van gechipte dieren dat deze dieren zonder enige controle op een chip, registratie, foto en/of melding naar de gemeentelijke kadaver ton zijn gebracht. Dit tot groot verdriet en ontzetting van de eigenaar.

Wij zouden graag willen bijdragen aan een verbetering in de manier waarop instanties omgaan met een overleden huisdier en steunen daarom deze petitie. Helpt u ook mee? Teken dan ook deze petitie:
https://meldengeborgenhuisdieren.petities.nl/
Deel dit ook op uw eigen Facebookpagina.

Ruimen Dieren (1)