Alle dierenvrienden in den lande!

Amivedi 85jaar poesAlle dierenvrienden in den lande!

Als u denkt wat een merkwaardige aanhef, hoop ik dat u mij dit toestaat in het kader van nostalgisch terugkijken in de geschiedenis van Stichting Amivedi. Inmiddels is het 85 (vijfentachtig) jaar geleden dat Amivedi ontstaan is. Na zo veel jaar hoef ik niet bescheiden te zijn en durf ik te zeggen dat we dé autoriteit zijn als landelijke registratiedienst voor vermiste en gevonden huisdieren.

Amivedi is in de afgelopen jaren nooit statisch geweest, integendeel, wij zijn nog steeds een dynamische organisatie. Niet veranderd zijn de toegewijde vrijwilligers, dankzij wie dit mooie werk mogelijk is.

Misschien mag ik wat ontwikkelingen met u doornemen?
Waar in het verleden sprake was van “twee machten”, namelijk de Pers en Radio, hebben we nu een niet onbelangrijk medium: Internet. Internet draagt er in al zijn facetten toe bij (denk aan Facebook, Instagram, WhatsApp etc.), dat huisdieren sneller herenigd worden met hun baasjes.

Vroeger hadden we "vlugschriftjes" en nu een heuse nieuwsbrief.
De propagandakaart is thans een brochure. De spaarbusjes een donatie-box en zo kan ik wel doorgaan met leuke feitjes opnoemen.

Onverminderd blijft onze focus liggen op de registratie van gevonden en vermiste huisdieren.

Wel besteden wij ook aandacht aan gerelateerde onderwerpen als vuurwerkangst, chippen, neutralisatie etc. Actueel is op dit moment, dat wij het belangrijk vinden dat overleden dieren ook op een chip gecontroleerd worden. Niets is erger voor een baas als zijn geliefde huisdier is omgekomen en niet te weten wat er met het dier is gebeurd. Daar vragen wij aandacht voor bij Gemeenten, in de Politiek en Media.

Gelukkig komt het merendeel van de huisdieren weer gezond en wel thuis. Amivedi blijft zich hiervoor inzetten, met hulp van de vrijwilligers en onze donateurs. Zonder deze beide groepen zouden wij ons mooie werk niet kunnen doen. Op naar 100 jaar Amivedi!

Hartelijke groet,

Pauline Piket
Voorzitter Amivedi

AmivediJubileumCover

Jubileumboekje

Op 14 september 2018 bestond Amivedi precies 85 jaar. Om dit jubileum te vieren hebben we een speciaal boekje uitgegeven met o.a. verhalen uit de praktijk die we leuk, bijzonder of ontroerend vonden. 

U kunt ons leuke boekje bestellen door €7,50 over te maken op rekeningnummer: NL98 INGB 0004 788310 t.n.v. AMIVEDI onder vermelding van: Jubileumboekje. Vergeet u vooral niet uw naam en volledig adres te vermelden en u krijgt het boekje thuis gestuurd. 

facebook dierendag 2017_amivedidierendag-hugs

Waar komt dierendag vandaan?

Op 4 oktober is het weer Werelddierendag. Op deze dag herdenkt men van oudsher vanuit de Katholieke Kerk het overlijden van Sint Franciscus, de heilige Fransiscus van Assisi (4 oktober 1226). Hij bekommerde zich om het lot van zwervers, armlastigen, planten en dieren. Volgens de legende kon hij met dieren praten. Zijn sterfdag werd tijdens een internationaal congres van verenigingen voor de bescherming van dieren in 1929 in Wenen uitgeroepen tot Werelddierendag. De eerste Dierendag was op 4 oktober 1930.


Lees meer
85jubileumpostzegel

Bestel de jubileum postzegel

Ter ere van ons 85 jarig jubileum hebben we een feestelijke, officiële postNL postzegel uitgebracht. Deze postzegel van onze mascotte Ami is getekend door Francien van Westering (Francien’s Katten). Voor een velletje van tien stuks (Nederland) betaalt u €11,00. Hiervan gaat €1,00 als donatie naar Amivedi.

Maak €11,- over op: NL 98 INGB 0004 788310 t.n.v. Amivedi onder vermelding van de naam Ami 85 Jaar. Vergeet niet uw naam en volledige adres te vermelden. U krijgt de postzegels zo spoedig mogelijk thuis gestuurd!

Voor onze acht andere mooie Amivedi honden- en kattenpostzegels klik hier


Lees meer
Amivedi 85 Amor Grafbewijs

Oprichting Amivedi

Op 14 september 2018 is het precies 85 jaar geleden dat Stichting AMIVEDI in Den Haag werd opgericht door een drietal Indische dames.  Een brief hierover vonden wij terug in het archief.


Lees meer