Open Dag Dierenopvang Tilburg

doclogo-mobiel

Dierenopvangcentrum Tilburg en omstreken (DOC-T) houdt op zaterdag 7 oktober open dag. Bezoekers zijn van harte welkom van 12.00 tot 16.00 uur in het pand aan de Wielevenweg in Tilburg. Op het programma staat onder andere een doggywalk en een demonstratie van Dutch Cell Dogs.

Tijdens de open dag kunnen bezoekers een kijkje achter de schermen nemen. Om het bezoekers gemakkelijk te maken, is er een looproute door het pand uitgestippeld. De route leidt onder meer langs de honden- en kattenverblijven, doucheruimtes, de ruimte voor de dierenarts, uitloopvelden en de nachtruimte van de dierenambulance. Ruimtes waar bezoekers normaal gesproken niet komen.

Een bijzonder jaar
Tien jaar geleden is de Diamant-groep, in opdracht van de gemeente Tilburg, gestart met de opvang van zwerfhonden en –katten. In die afgelopen tien jaar heeft het DOC-T veel gerealiseerd. In 2010 is het DOC-T verhuisd van de Bosscheweg naar de Wielevenweg. Hetzelfde jaar werd de Erkenning van de Dierenbescherming afgegeven. Daarmee was het welzijn van de opgevangen honden en katten gewaarborgd. Het Kittenproject is enorm gegroeid naar 40 gastgezinnen. In 2017 heeft het DOC-T het nieuwe ‘Keurmerk Opvang’ behaald. Daarmee voldoet het DOC-T aan de meest actuele eisen die aan dierenopvang gesteld worden. Al met al een hele prestatie. Het DOC-T heeft zich ontwikkeld tot een professioneel dierenasiel.

Wat doet het Dierenopvangcentrum Tilburg?
Het DOC-T heeft als doel het opvangen van zwerf- en afstandsdieren. Honden en katten krijgen er de verzorging en aandacht die ze nodig hebben, totdat een nieuwe eigenaar ze een thuis biedt. Daarnaast is de Dierenambulance een onderdeel van het DOC-T. Een flink aantal vrijwilligers en een klein aantal vaste medewerkers zorgen iedere dag voor de dieren.

Locatie: wielevenweg 20, 5048 CL Tilburg (gemeente) Website: Open Dag Dierenopvang Tilburg