1600x592_FB_BANNER_85jr-v2

Amivedi 85 jaar - de oprichting

Op 14 september 2018 is het precies 85 jaar geleden dat Stichting AMIVEDI in Den Haag werd opgericht door een drietal Indische dames.  Een brief hierover vonden wij terug in het archief.

Een van de idealen van Amivedi was om het zwerversprobleem in de stad op te lossen. Om een regelmatige bron van inkomsten te krijgen werd een terrein aangekocht in Leidschendam, waarop een begraafplaats voor dieren werd aangelegd. Met de inkomsten hiervan hoopte men een dierenasiel te kunnen financieren. 

Amivedi 85 Jaar 2

In de oorlog braken donkere jaren voor  Amivedi aan. De oprichtster, Mevrouw Wille-Vogel, overleed en ook de secretaresse en penningmeester overleden kort na de oorlog en de mooie begraafplaats was totaal verwoest.

Na de oorlog werd getracht Amivedi nieuw leven in te blazen. Van wederopbouw van de begraafplaats is niets meer gekomen en het oorspronkelijke plan om op het terrein een onderdak voor zwerfdieren te bouwen, bleek onuitvoerbaar, doordat geen toestemming werd verleend tot  bouwen.

Het nieuwe bestuur besloot zich op andere wijze aan het belang van het dier te wijden. De Hulpdienst voor Verloren en Gevonden Dieren” werd krachtiger ter hand genomen en breidde zich aanmerkelijk uit.  Deze hulpdienst werd in Den Haag zó populair, dat het bestuur meerdere malen op aandringen van buiten Den Haag besloot deze dienst ook over andere gemeenten uit te strekken.

Amivedi 85 Jaar

Vijfentachtig jaar na oprichting is Stichting Amivedi uitgegroeid tot een nationale organisatie en hebben wij bijna 140 vrijwilligers, die zich iedere dag weer geheel belangeloos inzetten voor het vermiste en gevonden dier.

Amivedi Dieren In Memoriam Het Vaderland 1939

Artikel: Het Vaderland 22.07.1939 (klik op het plaatje voor grotere versie)

AmivediJubileumCover

Jubileumboekje

Op 14 september 2018 bestond Amivedi precies 85 jaar. Om dit jubileum te vieren hebben we een speciaal boekje uitgegeven met o.a. verhalen uit de praktijk die we leuk, bijzonder of ontroerend vonden. 

U kunt ons leuke boekje bestellen door €7,50 over te maken op rekeningnummer: NL98 INGB 0004 788310 t.n.v. AMIVEDI onder vermelding van: Jubileumboekje. Vergeet u vooral niet uw naam en volledig adres te vermelden en u krijgt het boekje thuis gestuurd. 

85jubileumpostzegel

Bestel de jubileum postzegel

Ter ere van ons 85 jarig jubileum hebben we een feestelijke, officiële postNL postzegel uitgebracht. Deze postzegel van onze mascotte Ami is getekend door Francien van Westering (Francien’s Katten). Voor een velletje van tien stuks (Nederland) betaalt u €11,00. Hiervan gaat €1,00 als donatie naar Amivedi.

Maak €11,- over op: NL 98 INGB 0004 788310 t.n.v. Amivedi onder vermelding van de naam Ami 85 Jaar. Vergeet niet uw naam en volledige adres te vermelden. U krijgt de postzegels zo spoedig mogelijk thuis gestuurd!

Voor onze acht andere mooie Amivedi honden- en kattenpostzegels klik hier


Lees meer