Werelddierendag 2019

Werelddierendag 4 oktober 2019

DOE JEZELF EEN PLEZIER EN CHIP JE HUISDIER

 

Op dierendag willen we u vragen eens extra op te letten of u geen onbekende kat, loslopende hond zonder baasje, konijn of tamme vogel in uw omgeving ziet. In Nederland zijn onze huisdieren lid van het gezin en vermiste huisdieren veroorzaken elk jaar weer veel verdriet en ongerustheid bij hun baasje(s).

 

Het aantal bij Amivedi geregistreerde vermiste en gevonden huisdieren stijgt gestaag. In 2018 registreerden we 84.436 vermiste en gevonden huisdieren.

 

In 2018 registreerden we 9.240 vermiste en gevonden honden. Van de vermiste honden werd 94% opgelost en van de gevonden honden was dat 87%.

 

In 2018 raakten in Nederland ruim 42.500 katten vermist. Meldpunt Amsterdam registreerde de meeste kattenmeldingen (2.738). In 2014 registreerden we 59.370 katten, terwijl het aantal vermiste en gevonden katten in 2018 is opgelopen tot 66.134. Helaas worden katten nog niet verplicht gechipt op dit moment. Wij adviseren katteneigenaren dit wel te laten doen, omdat het de kans op het terugvinden van uw kat aanzienlijk vergroot.

 

Voor dierendag 2019  is onze slogan dan ook weer: Doe jezelf een plezier en chip je huisdier!

 

Is uw kat al gechipt? Controleer dan bij de databank of alle gegevens nog kloppen en vergeet vooral niet om wijzigingen, zoals een verhuizing of nieuw telefoonnummer, direct door te geven aan de databank. Als u toch met uw dier naar de dierenarts gaat, laat dan ook gelijk controleren of de chip goed te vinden en uit te lezen is.

 

Heeft u een huisdier gevonden of wordt uw huisdier vermist, meld dit dan snel bij het meldpunt in uw regio. Meer informatie vindt u op onze website: www.amivedi.nl