Amivedi 85 jaar! Lees meer
Het chippen van je huisdier is belangrijk lees meer

Word vrijwilliger bij Amivedi!

Ben jij net als wij dol op huisdieren, begaan met hun lot, en graag sociaal actief? Dan zoeken wij jou! Amivedi houdt zich bezig met het registreren van vermiste en gevonden huisdieren. Al onze vrijwilligers werken vanuit huis met de computer en telefoon. Wij hebben landelijk 110 meldpunten en een uitgebreide website waarop mensen hun dieren laten registreren door onze vrijwilligers. Wij komen niet in contact met de dieren zelf, maar met de eigenaren, vinders, dierenasielen, dieren-ambulances, dierenartsen, politie, gemeenten, etc. Lees meer over vrijwilliger worden bij Amivedi en meld je aan!


Bekijk het filmpje
Feit1
In 2017 zijn er 77.479 huisdieren gemeld. Hiervan zijn er 43.718 teruggevonden.
Feit2
153 vrijwilligers helpen u bij het registreren van vermiste en gevonden huisdieren.
Feit3
Er worden gemiddeld 212 meldingen per dag afgehandeld.
Feit4
Rond oud & nieuw zijn er door vuurwerk ruim 2 keer zo veel vermissingen van huisdieren.
homesweethome

Hoe werkt Amivedi?

Amivedi is een vrijwilligersorganisatie die zich sinds 1933 inzet voor vermiste en gevonden huisdieren in Nederland. Is uw huisdier vermist of heeft u een huisdier gevonden? Meld het bij Amivedi! Zoek in ons bestand met vermiste en gevonden huisdieren, maak een flyer/poster of kom in contact met één van onze meldpunten. Samen zorgen we ervoor dat hond, kat, vogel, knaagdier of ander huisdier zo snel mogelijk wordt herenigd met zijn of haar baasje. 

In dit animatiefilmpje leggen we uit hoe Amivedi werkt.


Bekijk filmpje over Amivedi
Dierendag2017

Steun ons

Stichting Amivedi is een vrijwilligers- organisatie die zich inzet voor vermiste en gevonden huisdieren in Nederland dmv de kosteloze registratie van deze dieren. We zijn het landelijk meldpunt voor huisdier eigenaren. Onze enthousiaste vrijwilligers werken nauw samen met politie, dierenartsen, dieren- ambulances en dierenasielen wat er voor zorgt dat vele huisdieren weer thuiskomen!

Wat kunt u doen? Steun ons, word donateur of vrijwilliger en deel uw verhaal! Alleen op die manier kunnen wij vermiste en gevonden huisdieren gratis blijven registreren en er voor zorgen dat ze zo snel mogelijk weer veilig thuiskomen.


Steun ons

Actueel

 • Voor de Poes Magazine

  Donatie aan Amivedi van magazine voor de poes

  18 okt 2018

  Op Koningsdag heeft Voor de Poes Magazine geld ingezameld voor Amivedi. Ook hebben ze de maanden daarna steeds 10% van de verkochte abonnementen voor Amivedi gereserveerd. Wij mogen nu gratis een advertentie plaatsen in editie 9 van dit magazine. Zo leuk! 
   
  Voor de Poes Magazine editie 8 ligt vanaf nu in Bruna winkels verspreid door het hele land! 
 • events foto

  Dierendag 2018 - Doe uzelf een plezier en chip uw dier!

  27 sep 2018

  Dierendag 4 oktober 2018

   

  Op dierendag willen we u vragen eens extra op te letten of u geen onbekende kat, loslopende hond zonder baasje, konijn of tamme vogel in uw omgeving ziet. In Nederland zijn onze huisdieren lid van het gezin en vermiste huisdieren veroorzaken elk jaar weer veel verdriet en ongerustheid bij hun baasje(s).

   

  Lees hier meer
 • postzegel

  Postzegels 85 jaar Amivedi

  23 jul 2018

  14.09.1933 – 14.09.2018

  Op 14 september 2018 is het precies 85 jaar geleden dat Stichting Amivedi in 1933 in Den Haag werd opgericht. Ter ere hiervan geeft Amivedi een feestelijke, nieuwe officiële postNL postzegel uit.

  Lees en bestel hier
 • aefs4dlz_griekse_landschildpad01Bg4.jpg

  Deel je verhaal

  6 jun 2018

  Bijna dagelijks komen er mooie berichten bij ons binnen over dieren die zijn terug gevonden mede door de inzet van Amivedi.
  Zo ook het verhaal over Charly de schildpad die de grote wereld wilde gaan verkennen zonder het aan zijn bazin te vertellen.

  Lees meer