Comel na 12 dagen teruggevonden

4.jpg

Goedemiddag, We zijn geweldig blij dat Comel ( spreek uit: Tjomel) op het oog in goede gezondheid terug thuis is.

Comel was nooit langer dan 1 à 2 uur uit huis dan wel de tuin. Afgelopen 2 weken hebben we stad en land afgezocht, elke melding die binnenkwam nagetrokken. De onzekerheid of Comel zou terugkeren werd steeds groter en menige traan heeft gevloeid.

Tot gistermiddag , zondag 27 sept op de telefoon ging en men vertelde dat er een kat in hun tuin op de de veranda geslapen had, ervandoor ging maar wel op een afstandje bleef kijken. Daar aangekomen was Comel niet meer aanwezig, ook bij de buren gekeken en weer huiswaarts gelopen ( 500 m afstand) Comel haar naam roepend.

Plotseling hoorde ik een zwak gemiauw tussen de struiken, Comel kwam niet te voorschijn. Ik ging terug de tuin in Comel's naam blijven roepen en daar zag ik haar liggen tussen de planten. Comel kwam blij te voorschijn en ik kon haar in mijn armen sluiten. Dankbaar en blij, na ook de bewoners bedankt te hebben keerde ik huiswaarts waar mijn vrouw Comel ook hartelijk verwelkomde.

Comel taant er niet naar om naar buiten te gaan, slaapt, eet en laat zich vertroetelen na dit angstige avontuur. Eind goed, al goed. Met vriendelijke groet, Jan e Mila Tolenaars