Woestijn buizerd terug

jby738ku_img-20200907-wa0000.jpg

Wegens een verbouwing heb ik de vogel, de woestijn buizerd, in een ruimte gezet vast met een snelle knoop. De volgende morgen zat hij op de rand van de garage. Ik wilde hem pakken en hij vloog de boom in waar hij een dag verbleef.

Uit nieuwsgierigheid vloog hij achter de duiven aan. Op dat moment wist ik dat ik hem kwijt was. Ik melde de vogel gelijk bij diverse sites aan. En al snel kwam er een melding dat hij in Mierlo zat. Daar verbleef hij meerdere dagen. ik kreeg hem niet in gevangen. Dagen heb ik daar rondgelopen. Ik kreeg hem niet meer gevonden.

Dagen kreeg ik vele melding waarvan er één was van dat kan. Het werd stil tot 14-09-2020 rondom 19.15 uur werd ik gebeld door de dierenambulance Eindhoven. Ze zeiden we hebben misschien goed nieuws.

Ze gaven me de telefoon nummer van de vanger. Hij komt uit Mierlo hij is een jager die ook een cursus gedaan heeft voor valkenier hij legde alles uit hoe zijn jachthonden reageerde. De plaats waar hij hem had was nog geen 100 meter van waar ik gelopen heb.

Hij wist wat hij moest doen en heeft hem ingevangen. En ja ik kwam daar hij zat in een bench ik riep zijn naam hij keek op maar ik ook zo blij natuurlijk. Ik ben naar huis gereden nu zit hij in zijn tijdelijk verblijf. De vlucht wordt komende dagen in orde gemaakt.

Ik had nooit verwacht dat hij terug zou komen. Wat me wel opviel is dat de mensen niet weten wie ze moeten bellen. Ook al is hij ingevangen. Dierenambulance Eindhoven reageerden wel van Mierlo niet. Ik had me op vele sites aangemeld. Misschien een aandacht punt wie te bellen.