Dosia terug gevonden

2.jpg

Met veel hulp van speurende vrijwilligers (harverwarmend!) hebben we onze Dosia na 30 uur al weer gezond terug gevonden!

Haar reis over drukke wegen, industrieterreinen en een viaduct over de drukke A28 was niet zonder risico. Wat erg heeft geholpen zijn de vele vermisty-flyers die door verschillende vrijwilligers zijn opgehangen. De "bingo-melding" van haar verblijfplaats kwam ook naar aanleiding van zo'n flyer. Heel behulpzaam hierbij was de template voor de vermist-flyer op de Amivedi website.

De speurtocht naar Dosia was niet eenvoudig. Wij zouden eigenaren van huisdieren die een grote kans hebben te ontsnappen ook aanraden een GPS-tracker te overwegen ( bijvoorbeeld van Tractive") . Herplaatsingsdieren zijn zo'n risicogroep. Wij hebben een tracker meteen aangeschaft. Zo'n speurtocht willen wij nooit meer.