Kwebbel weer thuis

kwebbel-1.jpg

Nadat onze poes gisteravond om 22u nog even over de schutting sprong hadden we niet verwacht haar niet meer terug te zien.

We hoorden in de brandgang achter ons huis wel honden blaffen, maar wisten natuurlijk niet dat dit naar onze kat was. Kwebbel blijft nooit een nacht weg, ze is altijd terug voor we naar bed gaan. Vanwege de warmte dachten we nog dat ze wat later wel zou komen, maar helaas.

We hebben roepend rond gelopen in de wijk en ook in de brandgang maar zonder succes. Elk uur uit bed of ze er misschien al was, om 4u snachts nog eens een rondje door de wijk gelopen maar geen gehoor.

We waren enorm bezorgd, ook omdat ze medicijnen krijgt en al bijna 16 is. In gedachten zag ik haar al dood onder een struik liggen. Na het zoveelste rondje door de wijk in de vroege ochtend, Kwebbel als vermist opgegeven bij Amivedi, beter te vroeg dan te laat.

Na wederom een rondje door de wijk en de brandgang en onder heggen doorkijken in de tuinen vd buren kroop ik omhoog en keek ik ineens tegen haar koppie aan. Daar zat ze, hoog in de boom van de achterburen.

Het honden geblaf van de avond ervoor was dus toch naar Kwebbel geweest en in paniek is ze de boom in gevlogen en daar heeft ze 12u gezeten op amper 1 meter van onze tuin. Blijkbaar was ze zo angstig dat ze ook naar ons geen geluid durfde te maken, terwijl we daar zeker 10x bij die boom hebben gestaan en geroepen.

Zelfs toen we haar zagen gaf ze geen kik en keek ze alleen maar angstig het gangetje in. Gelukkig konden we haar met de trap uit de boom tillen en mee naar huis nemen waar ze gelijk ging eten en drinken.

Ze is nog erg geschrokken en bang en had zich in huis in uiterste hoekje van zolder verstopt, maar langzaam komt ze wat tot rust. Hoe bang moet ze geweest zijn, altijd bij ons slapen en dan ineens moederziel alleen voor 12u in een boom zitten? Maar gelukkig is het goed afgelopen en we zijn zo blij dat ze weer terug is en hopelijk kwebbelt ze snel weer als vanouds.

We vonden het heel fijn dat we via Amivedi in ieder geval iets konden doen, naast fysiek blijven zoeken.