Bram is weer thuis na 2 weken

44-1.jpg

Bram, een schuwe binnenkat, woont op een bovenwoning en komt alleen buiten op een balkon.

Nadat hij naar beneden is gevallen of geklommen, kon hij niet de weg naar huis vinden. De eerste nacht heeft hij hard lopen miauwen, maar was het onmogelijk om bij hem te komen. De volgende ochtend heb ik hem nog gezien, maar kon hem niet pakken.

Vervolgens verdween hij voor 10 dagen zonder een teken van leven. Zoekacties leverden niets op. Ik had gelezen dat dit type kat in een overlevingsmodus gaat, zich goed verstopt en geen geluid maakt. Ik heb een vaste plek iedere avond eten neer gezet.

Uiteindelijk na 12 dagen een nachtcamara gekocht om te weten of Bram kwam eten. De eerste avond was hij al in beeld en ben ik snel naar beneden gegaan. Bram heeft 4 uur lang heel hard gemiauwd, maar ik kon hem niet pakken. Wel kreeg ik een idee over een mogelijke schuilplaats 4 tuinen verderop.

De volgende ochtend kon ik hem eten geven door de kieren van een vlonder en rustig contact met hem hebben. Die avond, toen het stil en donker was, kon ik hem met een schaaltje tonijn lokken. Ik haalde heel diep adem, besloot hem te pakken en niet meer los te laten, ook als hij wild zou worden.

Ik kon gelukkig met Bram bij onderburen naar binnen en hem in een kooi van een hondje stoppen en hem via de voordeur weer thuisbrengen. Bram is heel blij om weer thuis te zijn. Hij is vies, vermagerd en schichtig. Hij verstopt zich bij harde geluiden, maar hij ligt ook weer op zijn oude, vertrouwde plekjes.

Gelukkig ben ik blijven zoeken, alhoewel ik soms wel de hoop verloor om hem ooit nog te zien.. Het heeft echt zin gehad om de zoekmethode af te stemmen op het profiel van Bram: een schuwe binnenkat. Verder was het zonder buren en tonijn niet gelukt.