Senna weer thuis

giyg2tyd_sennaterugthomasbed1.jpg

Senna, een van onze katten kwam na 12 juli niet meer thuis.

Ze is gewend buiten te zijn, blijft nooit langer dan een dag en en eventueel een nacht weg. Dus als ze niet thuis komt na enkele dagen moet er wat gebeurd zijn. We wisten werkelijk niet waar we zoeken moesten, een kat kan overal zijn. Ergens ingesloten maar waar? De mogelijkheden zijn hier legio. Aangereden en weggekropen en dan laat een kat zich niet meer vinden.

Senna is gechipt. Dat was Bjorn echter ook: een rode kater die we sinds 11 december 2017 vermissen en nooit meer iets van hebben vernomen. Dat is heel erg naar, nog liever vind ik dan een kat dood terug. Dan heb je zekerheid en weet je dat hij/zij in ieder geval niet meer lijdt.

Na 9 dagen had ik het vinden van haar dus opgegeven. De machteloosheid en zorgen voelden vreselijk. Tot afgelopen nacht. Ik werd wakker om kwart over 3, kon niet meer slapen dus besloot maar een kopje thee te maken.

Wat schetst mijn verbazing: Senna in de keuken! Erg vermagerd en aangeslagen maar in goede conditie! Het kan dus toch! Na meer dan een week vond ze zelf weer een mogelijkheid om naar huis te komen. Geen idee waar ze geweest is en wat er gebeurd is. Het kan dus toch!