Valkparkiet weggevlogen

vogels.jpg

Hallo we waren helemaal verdrietig dat onze valkparkiet was weggevlogen.

Onze zoon had Lucky op zijn hoofd zitten toen de deurbel ging en hij uit enthousiastme de deur open deed. Nog een poosje vloog hij in de verte boven ons maar door alle kinderen in de straat die riepen en door de grote nieuwe wereld bleef hij maar vliegen en verloren we hem uit het oog.

Dankzij de buurt preventie app had ik een klein oproepje gedaan aan mensen mochten ze hem gezien hebben dankzij een buurtbewoner die hierop geageerde wist ik me ook aan te melden bij Amivedi waar ik nog nooit van had gehoord. Zelf nog wel aanplakbiljetten opgehangen en 3 keer per dag rondje lopen fietsen en roepen en steeds maar denken dat je hem ziet maar nee alle vogels lijken opeens op elkaar.

3 dagen lang ook een lege kooi met voer in de tuin. Maar net toen ik de moed had opgegeven belde het wildopvang. Hij was op de 3e dag bij een man op zijn schouder gaan zitten en deze man dacht, dit is een tamme weggevlogen vogeltje en deze heeft hem weten te pakken en naar de wildopvang gebeld 

Tjee wat raak je gehecht aan zo'n vogel zeg. Een maal aangekomen met een klein kooitje in de hoop dat dit hem zou zijn zal hij heerlijk in de kooi bij een lief popje (vrouwtje) deze bleek al weken eerder gevonden te zijn maar niemand miste deze en de mevrouw zij dat het zo klikte tussen hun.

Toen we Lucky uit het kooitje haalden konden we het niet over ons hart verkrijgen om haar achter te laten, ze waren met elkaar aan het communiceren. Daarom hebben we de andere ook hebben mee mogen nemen om te kijken of het bleef klikken. Nou en nu hebben we gisteren een nieuwe joekel van een kooi gekocht.

Want het stelletje klikt zo lief, dus we zijn helemaal blij. We willen dus iedereen aan raden om als je een diertje kwijt bent je aan te melden bij deze site en de dierenambulance te bellen, want het is zeer zeker de moeite waard.

Zo gek om dat zo veel diertjes te zien die niet worden opgehaald. Ik denk dat de meeste mensen niet weten dat de kans bestaat dat je diertje ook nog gewoon weer door eerlijke mensen word weggebracht of gevonden. En je moet zelf vooral niet opgeven dus.