Jackie terug

w0f2y1mo_1579557-w2xdolsr_ksjpg.png

Op 27-03-2020 kwam ik tot de ontdekking dat mijn poes Jackie niet meer te vinden was in huis.

Ze is een echte binnen poes die regelmatig alleen op het balkon is. Die dag was ze ook alleen op het balkon en toen ik beneden kwam kon ik haar nergens vinden. Al snel kwam ik tot de conclusie dat ze van het balkon was geraakt. Ik ben meteen met een bakje koekjes buiten gaan rammelen, maar tevergeefs.

Na 2 uur zoeken nog steeds niets. Op dat moment heb ik haar aangemeld bij Amivedi, de dierenarts gebeld, aangemeld bij diverse facebookgroepen en heb ik posters opgehangen. Al snel ontving ik een mail van Amivedi met tips. Ook op Facebook kreeg ik fijne tips. Deze heb ik proberen toe te passen.

Voor mijn gevoel heeft het goed geholpen pas op de terugweg haar naam te roepen. Ook woon ik in een appartementencomplex en heb ik de kattenbak bij de centrale deur neergezet zodat ze haar eigen geur kon ruiken. De centrale deur was opgezet. Vanuit daar heb ik een spoor naar de voordeur gemaakt met koekjes en brokjes. Met een schoen tussen de voordeur ben ik op de bank gaan slapen.

En plotseling om 01:00 in de nacht kwam haar kopje voorbij de bank. Ze heeft in de nacht al haar moed verzameld en is uit haar schuilplaats gekomen om naar huis te lopen. Ze was ongedeerd. Ze loopt een beetje moeilijk door de grote klap van het balkon maar ze loopt niet mank. Ook was ze heel erg moe. Ik heb haar haar ding laten doen thuis en niet te veel aandacht gegeven in de zin van dat ik graag met haar wilde knuffelen.

Het was voor zowel mij als voor haar een ontzettend spannend avontuur.