Simba na 6 jaar weer thuis, vermist vanaf december 2013

segw0f3u_simba.jpg

Waar een chip goed voor is!

Zoals je in bovenstaand bericht ziet waren we sinds december 2013 onze gezellige je-weet-wel kater kwijt. We hebben nooit een reactie gekregen op deze oproep of via AMIVEDI waar we Simba als vermist hadden geregistreerd.

In de daarop volgende jaren doofde de hoop dat hij ooit terug zou komen langzaam uit. Toch bleef ik het gevoel houden dat Simba nog in leven was. Tot afgelopen week. Op dinsdagavond hoorde ik via een vriendin en buurtgenoten, en via de foto die op de buurtapp was geplaatst dat een andere buurvrouw op de AMIVEDI site had gelezen dat er een kater genaamd Simba terecht was gekomen in het dierenasiel van Leerdam.

Mailtjes verzonden en de volgende morgen via AMIVEDI Betuwe telefonisch contact opgenomen met dierenasiel Leerdam. Ondertussen het chipnummer via de dierenarts kunnen achterhalen want het paspoort van Simba konden we op dat moment niet terugvinden.

De chipnummers kwamen overeen! Verwondering en blijdschap. Op donderdagmiddag samen met mijn man en mijn schoonvader naar Leerdam getogen waar we vriendelijk werden ontvangen. Simba was door de ‘tijdelijke’ eigenaar achtergelaten toen deze werd opgenomen in een instelling.

De buurvrouw heeft Simba een tijdje gevoerd toen hij buiten bleef rondhangen. Zij houdt niet van poezen en besloot hem naar het dierenasiel te brengen. Daar werd de chip ontdekt. Of Simba ons herkende? Moeilijk te zeggen, hij ging rustig mee met ons. We hebben hem apart gezet in een grote kamer en hij komt naar ons toe als we rammelen met het doosje kattensnoepjes.

De poes waarmee hij samen zijn eerste 7 ½ jaar heeft doorgebracht heeft hij ontmoet en na enig geblaas blijken ze nu weer op goede voet met elkaar te zijn; aan de nieuwe hond zal hij ook moeten wennen. Verder ben ik er huiverig voor om hem buiten te laten dus eerst maar eens 6 weken binnen houden. Gelukkig is het winter dus niet zo’n probleem.

Hoe Simba ooit in Culemborg is gekomen vanuit Utrecht waar wij wonen is een raadsel en zal dat waarschijnlijk ook blijven. Op zijn gebit na is Simba gezond en zijn we blij dat hij weer deel uitmaakt van ons gezin.

Dank aan de buurvrouw die hem naar het asiel bracht, dank aan het Asiel dat hem opving en de chip uitlas en de zoektocht is begonnen en dank aan AMIVEDI die een website heeft waarop een buurtgenoot de oproep ontdekte en tenslotte dank aan vriendin Natasja die de oproep op de buurtapp plaatste.

Kortom: uiteindelijk is hij terecht gekomen door de chip die hij bij zich droeg. Heel fijn. Mijn dank voor jullie hulp!