Max/ Charlie na 1 dag vermist.

ptnw8df3_img-20201031-wa0005.jpg

Op vrijdag middag gingen wij onze nieuwe 8 maanden oude border collie lekker uitlaten.

Toen ik weer naar huis wilde gaan renden een paar meisjes gillend naar buiten. Onze angstige hond schrok zich een hoedje. Hij rukte de rolriem uit mijn hand en ging er als een haas vandoor. Ik kon hem niet meer vinden.

Na een uur heb ik de politie gebeld deze gaf mij de naam van Amevidi door. Al snel werd ik gebeld door Dogsearch. Zij vertelde me dat ze een zoekterm ging organiseren. Irene kwam naar ons huis en hielp flyers te maken.

Er werd een oproep gedaan om naar de Asterdplas te komen en tot mijn verrassing kwamen er heel veel mensen zoeken en flyers ophangen. Helaas werd het donker. We besloten te stoppen tot de volgende ochtend omdat een bange hond zich verstopten in het donker gaat slapen. Wij zouden de volgende ochtend verder gaan.

De volgende ochtend om 7 uur toen het licht werd ben ik terug gegaan en gaan roepen. Opeens hoorde ik gepiep, maar ik zag hem niet. Het bleef ook stil, ik heb mijn man gebeld en later hoorde ik weer piepen bij een bosje bramenstruiken. We hébben ons erin gestort en opeens zag ik iets zwart/ wit: het was Charlie!

Toen moesten we hem er nog uit zien te krijgen, zijn riem zat helemaal verward vast tussen de struiken. Mijn man heeft de riem losgesneden en hem eruit getrokken. We zaten onder de striemen en prikkels.

Maar wat was Charlie blij dat hij weer los was en wij ook dat we hem weer thuis mee naar huis konden nemen. Later kwam Irene nog kijken hoe hét met hem was en hébben we de chip geregistreerd en een stevige riem en halster gekocht.

Iedereen enorm bedankt voor de hulp en medeleven! Wij hébben ons opgegeven voor het zoekteam en een donatie gedaan. Saskia en Niko