Kater Lute na anderhalf jaar herenigd met eigenaar.

y26xghrh_lute.jpg

Sinds eind maart 2019 kregen wij met regelmaat bezoek van een grote goed uitziende gecastreerde kater.

Kwam hier eten, een poosje op schoot zitten en ging dan weer weg. Na verloop van tijd sliep hij op bed en was kind aan huis. Onze dochter had hem inmiddels een naam gegeven; Mattie. Zelf hebben wij 6 katten en hij kon met iedereen overweg. In de veronderstelling dat hij uit de buurt kwam hebben wij toen een oproep gedaan op een plaatselijke Facebook pagina, maar geen herkenning.

Waarschijnlijk nam hij het er van als extra verwenadres. Ook was hij wel eens meerdere dagen weg, wat ons vermoedde bevestigde, hij zal wel naar huis zijn. Bij onze achterbuurvrouw stonden brokjes bij de voordeur, misschien kwam hij daar ook wel. Dit voorjaar had hij een flinke ontsteking op zijn kop die open gebarsten was. Hebben deze wond meerder dagen schoongemaakt op de momenten dat hij er was.

We vroegen ons wel af: Waarom gaat de eigenaar hiermee niet naar de dierenarts? Uiteindelijk is de wond toch redelijk snel genezen. Vorige maand echter weer een zware ontsteking. Zelfs zo ernstig dat z'n hele kop dikker was aan een kant. We zagen dat er vanuit de eigenaar blijkbaar geen aandacht aan werd besteed en hebben getracht, zo goed als het kon de wond te desinfecteren als de kat weer langskwam.

Iedere keer kwam er extreem veel pus uit en het werd niet minder. In deze periode kwam Mattie juist alleen in de avond langs als de dierenarts al gesloten was. 's Avonds toch maar even het dierenziekenhuis in Nieuwegein gebeld voor advies maar deze beoordeelde het niet als spoed.

We hebben het nog een paar dagen aangekeken en hadden zoiets van: Nu is het genoeg als zijn baas niet gaat, gaan wij er mee naar de dierenarts. Uiteindelijk hebben we de afspraak nog 2 keer moeten verzetten of omdat Mattie er niet was of we hem niet binnen konden houden en hij trachtte het kattenluikje te forceren om, zo was onze gedachte, om naar huis te willen.

De dierenarts constateerde een groot ingekapseld abces die onder narcose schoongemaakt en verwijderd moest worden. Ook gelijk maar even gekeken of de kater gechipt was en dat bleek het geval. Zelf wonen wij in Oudewater en de kater bleek vermist sinds februari 2019 in Groningen, een afstand van 225 km en de kater had een naam en heette Lute.

Nog dezelfde dag heeft de eigenaar hem opgehaald en was ons zeer erkentelijk voor de verzorging al die tijd. Toen wij de eigenaar belden vroeg hij ons of we Lute niet wilde houden omdat we er al zo aan gehecht waren. Ook hadden ze na een half jaar een andere kater genomen. Of wij Lute terug wilde als hij eventueel niet overweg kon met de nieuwe kater? Stiekem wel natuurlijk!

Lute was al eens eerder een tijdje zoek geweest en werd terug gevonden bij en sauna op 30km afstand waar men zelfs een Facebook pagina voor hem had aangemaakt. Totdat ze hem wilden laten chippen en hij voor de eerste keer vermist bleek. Zelf zijn wij rond dezelfde tijd dat "Mattie" aan kwam lopen ook onze kater Olly kwijt geraakt.

Deze was helaas niet gechipt, wat het belang van chippen nog maar eens aantoont. ( Op de foto Lute een week na zijn thuiskomst op zijn vertrouwde adres in Groningen. Een trucje wat hij bij ons ook deed, balanceren en dan drinken uit de kraan.)