Freek is weer thuis.

5ua5ojrj_freeek.jpg

Freek is op vrijdagmiddag voor het laatst gezien, en donderdagmiddag weer teruggevonden.

Savonds hebben we direct gezocht, de volgende morgen aangemeld bij alle mogelijke instanties waaronder Amivedi en asielen/ambulance in de omgeving. Smiddags in de buurt buiten flyers opgehangen en binnen bij scholen, winkels, buurtcentra etc. Omdat hij 2 maanden geleden met mij is verhuisd, ook flyers ed. opgehangen in zijn oude woonplaats. 

Verder veel savonds gezocht als het rustig was, met een zaklamp. Ook veel gebruik gemaakt van social media, de landelijke en plaatselijke dier vermist groepen op Facebook en de groep van het dorp waar ik woon.  Daarna betaalde advertenties gezet in de lokale krant, en online op marktplaats en Facebook.

Het voordeel van een advertentie op Facebook is dat je precies kunt instellen wie hem ziet, en veel informatie aan tekst en foto's kwijt kunt. Deze advertentie (inclusief beloning) werd aan alle Facebook gebruikers getoond binnen 17 km van mijn woonplaats.

 Na 6 dagen kreeg ik als reactie op deze advertentie een berichtje dat hij gevonden was in een schuur bij mensen letterlijk 1 straat verder. Ze herkenden Freek van een affiche ergens, en besloot te zoeken op Facebook.

Freek was uiteraard uitgehongerd na 6 dagen zonder eten en vermoeid, maar verder heel erg blij en ongedeerd!