Asra gevallen van 3 hoog

k662z06n_img-20190908-wa0010.jpeg

Mijn katten kwamen wel op balkon maar namen altijd het stukje balkon wat veilig was om naar de buurvrouw te kunnen.

Mijn balkon deur staat op een kiertje en in de avond dat ik naar bed wil roep ik iedereen. Diva en misty komen meteen maar Asra niet. Dat is gek want als ik maar met snoepjes rammel is Asra altijd de eerste die komt. Ik ga zoeken. Kasten laadjes alles trek ik open maar geen Asra. Ik denk misschien bij de buurvrouw. Maar daar ook geen Asra.

Dan maar rondje om de flat. En ja hoor ik zie dr zitten onder een busje in de straat. Ik ga op me buik liggen om onder de bus te komen. Ze komt naar me toe. Maar er zit een andere kat op de loer en schrikt en rent weg. Ik vond Asra niet meer. En die liet zich niet meer zien.

Elke dag en nachtzocht ik naar Asra maar helaas ze was te bang om je eigen te laten zien. Na een week ben ik gaan vragen of er niet een speurhond was die misschien kon verraden waar Asra zou zitten. Het leverde wel op waar die ongeveer moest zitten maar zagen Asra niet. Dag en nacht alleen op pad bewapend met zaklamp en eten. En ja daar in eens zit ze weer onder auto's.

Avonden ochtenden zoek ik samen met buren en vrienden naar haar. Maar geeft geen geluid. Na 3 weken zag niemand haar meer en kreeg ik meldingen van mensen uit de buurt die de poster van Asra zagen hangen op de palen en bordjes. Ik ga er heen. Maar helaas het was de kat van 1 hoog die veel op Asra lijkt. Dat gaat zo even door. 

Tot 8 september ik een telefoontje krijg dat ze in de tuin liggen te zonnen 1 a 2 straten van ons vandaan. Helaas waren we niet thuis dus duurde even voor ik bij er naar toe kon. De vrouw die haar zag wist nog net een foto te maken en stuurde deze naar mij op met er onder helaas is weer weg gelopen.

Onderweg haal ik zacht vlees en snoepjes en laat ik mij afzetten door me vriend midden in de wijk. Ik loop rustig door de wij en roep daar bij haar naam. Na 4 weken krijg ik eindelijk de beloofde miauw van Asra, ze herkend mij en komt meteen op me af. Maar duikt toch onder een auto.

Ik pak het eten en hij valt het aan. hij knort, blijft zitten en geeft kopjes. Een vrouw uit de buurt ziet het en loopt weg. Komt terug met een reismandje.

Ik pak haar op maar eet gewoon door. Ik til haar op en stop haar in de mand. Na 4 weken eindelijk weer thuis.

Veel afgevallen en onder stof en vieze troep. Maar mankeert niks. Thuis meteen hoog in de krabpaal. En de hele nacht heeft ze bij me tegen me aan op bed gelegen. Iedereen om mij heen vrienden kennisen. Allemaal bedankt voor het zoeken. Ze is weer thuis.