Storm na VIJF MAANDEN weer thuis

storm.jpg

We konden onze ogen niet geloven toen Storm na vijf maanden ineens in de bijkeuken stond.

Begin mei was hij verdwenen, vlak na het avondeten. Ondanks dat hij naar buiten mocht, was hij het liefste binnen of in de tuin. We vonden het dan ook niks voor Storm om ineens niet terug te komen van buiten.

We hebben eerst twee dagen lang de buurt afgezocht en daarna hebben we hem aangemeld op Amivedi. Ondertussen hebben we alle dierenartsen in de omgeving gebeld, foto's verspreid, Facebook berichten verspreid en het dierenasiel bezocht; maar Storm was nergens te bekennen.

Onze andere kat, Bub mistte zijn broer enorm. Hij begon erg te miauwen en leek wat van slag. Ook hond Charlie was erg verdrietig. We konden Storms naam niet noemen, of hij dacht dat Storm weer terug was. We hebben twee keer bericht gekregen dat 'Storm was gevonden', alleen bleek het beide keren om een andere kat te gaan. We baalden daar natuurlijk erg van.

In juli hadden we de hoop op een mogelijke terugkeer verloren. Natuurlijk lees je wel eens verhalen over terugkerende katten, maar na een x-aantal maanden zijn we gestopt met zoeken. Bub voelde zich wat alleen, en daarom hebben we eind augustus een kitten in huis genomen. Zeker ook omdat Bub wat ouder is, en we hoopten dat hij wat actiever zou worden door de kleine kat.

Charlie was door het dolle heen. Nog steeds noemden we Storms naam zo min mogelijk voor hem, maar de komst van kitten Youki maakte hem heel blij. Youki integreerde goed in ons huis. Het is een erg grappig beestje. We vergaten Storm absoluut niet. In onze ogen was hij 'vermist' en niet 'dood'. We hebben hem in ons hoofd erg levend gehouden, al hadden we er geen rekening meer mee gehouden dat hij terug zou komen.

Op 19 september 2019 kwamen we 's ochtends om 07.15uur beneden. Youki zat voor de deur van de bijkeuken. We hoorden gemiauw, maar wisten dat Bub niet in de woonkamer was, en Youki nog niet zo hard kon miauwen. Daarop openden we de deur. Storm kwam naar binnen lopen alsof het de normaalste zaak van de wereld was. En dat na VIJF MAANDEN!

We konden onze ogen letterlijk niet geloven. In feite heeft onze nieuwe kat dus Storm gevonden. Inmiddels is Storm weer een ruime week thuis. Hij had flink honger en dorst, en is erg moe. Verder gaat gelukkig alles goed. Hij voelt zich gelijk weer thuis. Hij begroette ons na zijn terugkeer dan ook erg enthousiast. We zijn ontzettend blij dat Storm er weer is.

We houden hem een paar weken binnen voor de zekerheid. Het blijft natuurlijk de vraag waar hij is geweest. Kon 'ie nou maar praten! We danken Amivedi voor de hulp en het uitkijken naar Storm. Aan iedereen die dit verhaal leest, omdat zijn/haar dier is vermist; veel sterkte, en geef de hoop niet op. Je weet maar nooit! Foto: alle drie de katten bij elkaar. De rode kat is Storm.