Max is weer thuis !

i1ol7cd8_20190812_143812.jpg

We hebben een hond en 4 katten.

Eén ervan is dus Max, een wit met rode gecastreerde kater. De rest komt dagelijks meerdere malen thuis, zo niet Max. Je kunt 'm af en toe de hele dag niet zien en hij blijft ook wel eens een nachtje weg.

Eind juli was bleef hij een paar dagen weg en toen maakten wij ons toch wel een beetje zorgen en hebben wij 'm dus als vermist opgegeven bij Amivedi. Ook plaatsten wij een oproep op onze Facebookpagina. Echter na een dag of 4 komt meneer doodgemoedereerd weer binnen lopen of er niets aan de hand was.

Amivedi hier toen ook gelijk van in kennis gesteld. Gelukkig, hij was er dus weer. Trouwens, al onze katten kunnen altijd d'r in en d'r uit, als ze dat willen via 't kattenluikje. Toen gingen we op vakantie, de hond gaat mee, en we zorgen dat er voldoende voer en drinken voor de katten staat. Ook komen we na een paar dagen thuis om alles even te checken en het water/voer aan te vullen.

Het viel wel op, dat 3 van onze katten er wel steeds waren, maar Max niet als wij thuis kwamen. Maar we maakten ons niet zo druk, want z'n grootste hobby is eten (zeg maar vreten) dus we dachten dat ie wel kwam eten, maar dan niet op de momenten dat we het zagen.

Afgelopen zaterdag zijn we weer thuis gekomen en je raad 't al, weer geen Max. 's Avonds zaten we televisie te kijken en mijn vrouw maakte zich toch iets meer zorgen dan ik en ze keek even op de website van Amivedi. En toen zagen we onze Max daar op staan als gevonden.

We zagen ook wel, dat ie gewond was, misschien wel dood. Dus we schrokken ons rot. Maar ja, wat kun je dan op dat tijdstip. Na voor beiden een slechte nacht met weinig rust, op zondag maar eerst gebeld met Amivedi. We kregen nog contact ook en deze mevrouw, nadat ze eerst één en ander ons vertelde, verwees ons naar de dierenambulance Meppel-Steenwijk. Direct gebeld en ook gelijk contact.

Geweldig. Deze meneer wist te vertellen, dat Max behoorlijk gewond van de weg was 'geraapt' en na behandeling bij Dierenkliniek De Woldberg waarschijnlijk bij Dierenasiel De Kluif in Steenwijk was ondergebracht. Uiteraard wist deze meneer niet hoe 't nu precies met Max was afgelopen.

Dus ook op zondag op goed geluk Dierenasiel De Kluif gebeld. Wat denk je, ook gewoon contact. We stonden eigenlijk perplex. Wat bleek? Max (hij heette inmiddels Billy) was goed hersteld van z'n verwondingen (gebroken kaak,klaplong en flinke wond aan z'n voorpoot en wat kleinere verwondingen aan z'n kop) en we mochten 'm dus ophalen zondagmiddag om half 4.

Toen we daar aan kwamen herkende Max ons meteen, hij was niet meer te houden: spinnen, kopjes geven en zo konden we 'm opgelucht weer meenemen naar huis en kon hij verenigd worden met de hond Dustie en de katten Mara, Pepper & Mini. Natuurlijk houden we 'm voorlopig binnen totdat de hechtingen zijn verwijderd, afspraak is reeds gemaakt.Hoewel meneer Max denkt dat ie wel weer gewoon naar buiten kan. Doet net of er niets is gebeurd.

Graag willen we jullie allen hierbij ontzettend bedanken voor de nodige zorg die jullie aan Max hebben verleend, waarschijnlijk levensreddend. Ook roemen wij jullie perfecte samenwerking die ervoor heeft gezorgd dat Max weer thuis mocht komen.

Wij begrijpen nu, dat als Max was gechipt 't voor jullie allemaal veel makkelijker was geweest ons als z'n baasjes te traceren. Dus we gaan een afspraak maken met De Woldberg om in ieder geval onze 4 katten te laten chippen.

We zijn ook heel veel dank verschuldigd aan diegene die Max langs de kant van de weg heeft gevonden en de moeite heeft genomen hulp voor 'm in te schakelen. Helaas weten we niet wie dat geweest is. Chapeau voor jullie goede werk. Bedankt uit de grond van ons hart. Ben & Helen Vollenhove