Vermiste kat Janus was opgesloten

tus64ojn_dsc01291.jpg

Wij hebben drie katten. Op een maandag middag ging Janus een gebruikelijk ommetje maken.

Hij kwam echter die avond niet thuis. Toch raar maar niet heel gek omdat het opeens heel mooi weer was geworden. Misschien wilde hij graag buiten blijven? Toch hebben we 's nachts laat nog door de buurt gelopen en 'geknispert' met een etenszakje.

De volgende dag was Janus nog weg. We werden nu wel ongerust. Ik heb het aangegeven aan Amivedi. Janus was nog niet lang vermist maar dit was te ongewoon voor hem. We hebben ook briefjes gemaakt met een goede kleurenfoto en beschrijving en die in winkels opgehangen, bij dierenartsen in de buurt en in heel veel brievenbussen gedaan.

Er was een huis niet ver van ons waarvan ik wist dat Janus daar soms in de voortuin lag. Er woonde ook een poes. De bewoner was juist op vakantie maar een vrouw zorgde voor de poes. Deze mevrouw ging toen ze het briefje over de vermissing kreeg extra goed naar hem uitkijken daar. Zer zag hem niet. Wij hebben heel veel door de buurt gewandeld en geroepen. Maar hoorden en zagen hem niet.

Op donderdag ochtend zat Janus in de morgen opeens in onze tuin. Ik was heel blij. Wat bleek: De mensen uit de buurt van dat ene huis die op vakantie waren, waren de avond daarvoor thuis gekomen. Janus zat daar in huis opgesloten. Maar de bewoners hadden dat niet door. Pas de volgende ochtend durfde Janus (misschien zat hij daar op zolder) langs de bewoners het huis uit te glippen.

Direct daarna kwam hij thuis. Het is wel een waarschuwing. Een opgesloten kat in huis of schuurtje verstopt zich misschien. Hij houdt zich misschien ook stil. Doe de deuren open en ga even weg zodat hij het veilige vindt om weer naar buiten te gaan.

Ik bedank Amivedi omdat het een heel fijn gevoel geeft dat ook anderen vinden dat het leven van je dier telt en van belang is. Ook omdat je weet dat uiteindelijk door de chip Janus bij een ongeluk getraceerd zou kunnen worden via Amivedi.