Gijs na 5 maanden weer thuis!

wnkwq4q0_7bf069e7-cd29-4eeb-ac05-a0a0574e244c.jpeg

Gijs, is een kater die ruim 4 jaar geleden is komen aanlopen.

Hij was erg schuw en bang maar was uiteindelijk goed op zijn gemak in de garage. Gijs stond 2 keer per dag voor de deur op zijn eten te wachten. Maar opeens was hij op 24 januari niet meer te vinden.

Ik heb hem na een aantal dagen op amivedi gezet, maar na verloop van tijd begon ik de hoop op te geven. Totdat ik op 20 juni gebeld werd door Amivedi dat Gijs waarschijnlijk gevonden was.

Een bewoonster van de straat waar Gijs al een aantal weken zat, was het gelukt om een foto van Gijs te maken. Na de foto op de Buurtapp geplaatst te hebben adviseerde een buurtbewoner om de foto op Amivedi te plaatsen.

De vrijwilligster van Amivedi heeft de foto gecontroleerd met katten die als vermist te boek stonden en zag dat het Gijs was! Gijs is een kater die zich niet laat aaien of oppakken. Ik ben een aantal keren naar de straat gegaan waar Gijs door meerdere bewonderd gezien was.

Al snel was het voor mij duidelijk wat zijn nieuwe routine was. Ik had Gijs nog steeds niet gezien. Dankzij een medewerker van de dierenambulance is er een vangkooi geplaatst op de plek waar Gijs ‘s avonds of ‘s nachts even kwam eten.

Om 05.05 in de ochtend werd ik op 23 juni gebeld dat Gijs in de vangkooi zat! Direct ben ik naar Hoofddorp gereden en heb de kooi met Gijs opgehaald. Hij had door de vangkooi wat schaafwonden maar was snel rustig toen ik hem in de auto zette.

Thuis gekomen heb ik Gijs in de tuin uit de kooi laten gaan. Het was duidelijk dat hij alles herkende. Binnen ruim een dag reageerde Gijs weer rustig en was hij weer op zijn vertrouwde plek te vinden. Gijs was 5 kilometer van huis gevonden, dankzij Amivedi is Gijs weer terecht!

Dit was nooit gelukt zonder Yvonne Blokker van Amivedi! Dank voor alle hulp,