Isla gelukkig weer terug gevonden na 2 weken

5.jpg

Met Pinksteren is onze binnenkat Isla ontsnapt uit onze tuin.

Ze schoot er gelijk vandoor dus we konden haar ook niet meer vinden. Iedere dag zijn wij meerdere keren naar buiten gegaan en rondgelopen in de wijk, met brokjes, haar rustig roepen en we hebben de hele wijk ingeschakeld.

Ook hebben wij haar aangemeld bij Amivedi en foto's geplaatst op Facebook. De 1e week kwam ze vooral 's avonds als het rustig was buiten. Denk dat ze te angstig was. We zagen haar regelmatig door de straat lopen maar ze liep eigenlijk iedere keer voor ons weg.

We kregen haar niet zomaar te pakken. 'S nachts lieten wij de voor- en achterdeur open zodat als ze wilde ze zelf naar binnen kon. Hebben kattenbakken bij de voordeur gezet, onze slippers en voer. Dat is vooral voor de geurtjes die ze zou kunnen herkennen.

Zo hebben wij 2 weken stug volgehouden en vanmiddag tijdens de lunch kwam ze uit zichzelf miauwend binnen wandelen. Alsof er niks aan de hand was.

Bij ons was dit de juiste methode,hopen dat we haar zagen en duimen dat ze uit zichzelf terug kwam. Omdat onze Isla zich niet liet vangen we waren ook bang als we haar teveel deden opjagen we haar alleen maar angstiger maakten.

Dus kijk vooral naar het karakter van je poes. En in ons geval, heb geduld en hoop! Blijven lopen en spotten.